Irrfan Khan

Veronica Superguide logo
Irrfan Khan

Irrfan Khan (Slumdog Millionaire) overleden, werd slechts 53 jaar

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De Indiase acteur Irrfan Khan, die wij vooral kennen van Slumdog Millionaire, is vandaag op 53-jarige leeftijd overleden. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn familie.

Dat meldt persbureau Reuters. Hij overleed aan de gevolgen van een neuro-endocriene tumor, een zeldzame vorm van kanker. Goede vriend en regisseur Shoojit Sircar reageert op twitter als volgt op het treurige nieuws: "Ik zal altijd trots op je zijn. We zullen elkaar weer tegenkomen".

Slumdog Millionaire

Irrfan Khan was een grote Bollywood-ster. Maar ook wij kennen 'm zeer goed. Zo speelde Khan rollen in Life of Pi (2012), Jurassic World (2015) en Inferno (2016), bijvoorbeeld. Zijn grootste Hollywoodfilm is ongetwijfeld Slumdog Millionaire. Voor die rol kreeg hij samen met de rest van de cast de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture.

Kanker

Khan laat zijn vrouw schrijfster Sutapa Sikdar en twee zonen, Babil en Ayan, achter, zo schrijft het AD. De krant beschrijft dat Khan eerder deze week in het ziekenhuis belandde. "Hij leed aan een zeldzame vorm van kanker die ertoe leidt dat er een overmaat aan hormonen en hormoonverwante stoffen wordt aangemaakt. Khan voelde zich al lange tijd niet goed. Eerder deze week werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een darminfectie."

Lees verder