Irma Sluis en Igmar Felicia voor Hands Up

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Irma Sluis en Igmar Felicia voor Hands Up

Irma Sluis over bekendheid: 'Het overvalt me nog steeds!'

|
|

Laatste update:

Tegen wil en dank werd ze opeens een BN'er: gebarentolk Irma Sluis, bekend geworden door de coronapersconferenties. Nu gebruikt ze haar bekendheid om gebarentaal meer op de kaart te zetten: vanaf vanavond (13 november) is Irma namelijk te zien in het programma Hands Up

Handen omhoog!

Samen met Igmar Felicia is Irma het nieuwe gezicht van Hands Up, een programma waarin Bekende Nederlanders samen met dove en slechthorende kinderen gebarentaal leren. Maar daar moest ze van tevoren wel even over nadenken, vertelt ze aan NU.nl"Ik wil namelijk wel zo dicht mogelijk bij mijn vak als tolk blijven. Wat ik belangrijk vond, was dat er dove en slechthorende mensen meewerkten aan het programma."

Gebarentaal met BN'ers

En die doen ook zeker mee! Dove of slechthorende kinderen vormen namelijk een koppel met een BN'er. Onder andere zanger Jamai Loman, actrice Esmée van Kempen en acteur Niek Roozen doen mee aan het programma. Zij leren gebarentaal van de kinderen en moeten dit zo goed mogelijk doen, want elke week valt er een koppel af.

Puur toeval

Voor Irma zelf is het nog steeds wennen dat ook zij nu een BN'er is: "Ik vergeet het ook steeds en word elke keer weer overvallen als iemand me onverwachts aanspreekt." Volgens haar is het ook puur toeval dat zij bij de eerste persconferentie stond, want dat had net zo goed een collega kunnen zijn. "Het blijft een bijzondere situatie, haha. Ik wil mijn bekendheid vooral gebruiken om zoiets moois als Hands Up te maken."

Hands Up is vanaf zaterdag 13 november om 18.35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder