'Irene Moors gewoon aan de kant gezet' na 25 jaar als tv-ster

Het verbaast Angela de Jong dat Irene Moors na "25 jaar als tv-ster gewoon aan de kant wordt gezet". Ze roept "alle omroepbazen van Nederland" sarcastisch op om haar een tv-programma te geven. Want: "Alles is beter dan die verschrikkelijk irritante commercial van de Vriendenloterij waarin ze momenteel de hoofdrol speelt".

Irene Moors
© BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Dat schreef de AD-bekendheid gisteren in haar tv-column. Er is volgens Angela geen ontsnappen aan, die commercial. Ze wordt 's nachts "gillend wakker" van Irene in haar blauwe pak. "Alsof het niet erg genoeg is dat die spot elk reclameblok langskomt, is ze daarin ook nog eens 23 keer gekloond. Om duidelijk te maken dat er dubbele prijzen worden uitgereikt. Sommige snelle reclameboys denken nu eenmaal dat de kijker de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft."

'Treurig geregeld voor afgedankte Nederlandse presentatoren'

"Ik snap heus dat Irene ergens haar hypotheek van moet betalen en in the picture wil blijven nu ze geen tv-contract meer heeft", gaat Angela verder. "Maar al die reclameklussen benadrukken alleen maar hoe treurig het is geregeld in Nederland voor afgedankte presentatoren." Ze noemt bijvoorbeeld ook Henny Huisman die al jaren opduikt in spotjes voor seniorenstoelen.

'Wanhopig spartelen'

Het kan énorm snel gaan, volgens Angela. Dan ben je vijfentwintig jaar een ster op tv "en dan - boem - lig je eruit". "Zonder omscholingsregeling of loopbaancoach die je helpt in te zien dat een leven zonder studiolampen, klaterend applaus en camera’s ook uiterst bevredigend en zinvol kan zijn. Er is geen vangnet, geen afkicktraject voor aandachtsverslaafde tv-sterren, helemaal niks." Omroepen moeten volgens de AD-columniste ingrijpen, al is het maar voor de kijker. "Die verdient beter dan zijn helden van vroeger zo wanhopig te zien spartelen."

Hoe is het nu met Irene Moors?

Wat doet Irene momenteel, naast de door Angela zo gehate spotjes? Nou, ze verschijnt af en toe nog in een film of serie (als 'Angela de Jong' in Five Live bijvoorbeeld) en duikt nog wel eens op in 'Hilversum'. Zo zat ze in 2022 in The Masked Singer (Oud & Nieuw), De Verraders en als gastjurylid in Make Up Your Mind. Naast het Heel Holland Bakt-napraatprogramma Doorbakken (2019-2020) heeft ze de afgelopen jaren eigenlijk geen eigen programma's meer gehad. Eind 2021 spraken Irene en tv-partner Carlo Boszhard de wenst uit om weer samen een RTL-programma te maken, maar daar hoorden we sindsdien niets meer van, helaas.