Kendall Jenner

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kendall Jenner

Investeerders Fyre Festival klagen Kendall Jenner aan

|
|

Laatste update:

De investeerders van het gefaalde Fyre Festival willen hun geld terug van een aantal sterren die het evenement hebben gepromoot. Volgens Variety zijn er rechtszaken gestart tegen modellen Kendall Jenner, Emily Ratajkowski en de band Blink-182.

Wat een geld voor een Instagram-post

De curator wil dat Kendall Jenner de 275.000 dollar retourneert die ze ontving voor promotie van het festival op Instagram. Ook Emily Ratajkowski kreeg 300.000 dollar voor een Instagram-post, die wordt nu ook teruggeëist. Blink-182 zou een van de hoofdacts zijn en ontving hier op voorhand al een half miljoen dollar voor.

Onderdeel van de oplichting

Volgens de investeerders waren de geldtransfers onderdeel van de oplichting van organisator Billy McFarland. Hiermee werden zij bedrogen en daarom willen ze dat dit wordt teruggedraaid. McFarland zit momenteel een gevangenisstraf uit van 6 jaar voor fraude.

Misleiding

De eisers beschuldigen de modellen er ook van dat ze hun volgers hebben misleid, omdat ze niet hadden gemeld dat ze werden betaald voor de posts. Ook lieten ze achterwege dat zij hun eigen bezoek hadden gecanceld vanwege de problemen rondom het festival.

Fyre Festival 2.0?

Dat Fyre Festival een gigantische shitshow was maakt Ja Rule niks uit. Hij denkt er namelijk aan om een tweede editie te gaan organiseren. Sommige ezels stoten zich blijkbaar wel twee keer aan dezelfde steen…

Lees verder