Into The Wild-acteur Hal Holbrook (95) overleden

Door Robin Heerkens
Hal Holbrook en Emile Hirsch in Into the Wild

Een Hollywood-legende is niet meer. Acteur Hal Holbrook is op 95-jarige leeftijd overleden.

Hij overleed op 23 januari, zo maakt zijn assistent bekend aan The New York Times. Hal speelde jarenlang Mark Twain in onemanshows en zette tientallen acteerklussen op zijn naam, waaronder een aantal zeer iconische. 

Into the Wild

Hij was misschien wel het bekendst van zijn rol als Ron Franz in Into the Wild. Die bijrol leverde hem in 2008 nog een Oscarnominatie op. Met zijn 82 jaar was hij toentertijd de oudste man ooit die genomineerd werd voor het bekende beeldje. Later kreeg Christopher Plummer - op dezelfde leeftijd - ook die titel en hij mocht de Oscar ook daadwerkelijk mee naar huis nemen.

Deep Throat

Hal won Emmy Awards voor zijn rollen in dramaserie The Bold Ones: The Senator, voor de televisiefilm Pueblo en voor het presenteren van de documentaireserie Portrait of America. Ook was hij te zien in Sons of Anarchy en Bones. Nog een iconische rol uit het indrukwekkende oeuvre van Hal: hij speelde de geheime bron Deep Throat in All The President's Men, de man die journalisten Woodward en Bernstein hielp om het Watergate-schandaal boven tafel te krijgen.