Will Smith in Aladdin

Veronica Superguide logo
Will Smith in Aladdin

Interview: Maakt Will Smith van Aladdin zijn comeback?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Will Smith was ooit de heetste acteur van Hollywood, maar met negen filmflops in evenveel jaren is daar nog weinig van over. De live-actionversie van Aladdin moet zijn grote comeback worden en daarover spraken we Big Will in hartje Parijs!

Will Smith wist al heel gauw wat hij wilde worden. Op zijn 12de vormde hij met jeugdvriend Jeffrey Townes het rapduo DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince dat van hem een tienermiljonair maakte. Dankzij de serie The Fresh Prince of Bel-Air werd hij op zijn 23e een van de allergrootste sitcom-sterren ooit en zijn filmcarrière volgde kort daarop. Will zei zelfs een keer halfgrappend dat hij wel een gooi naar het presidentschap wilde doen! Dat loopt anders…

Van Fresh Prince naar Flop Prince

Na hits als I, Robot (2004), Hitch (2005) en I Am Legend (2007) poept Will Smith plots de ene flop na de andere uit. Absoluut dieptepunt is After Earth (2013), een van de slechtste scifi-films ooit gemaakt. Maar ook Wills sport-bio Concussion (2015), het superheldenavontuur Suicide Squad (2016) en het romantische drama Collateral Beauty (2016) vullen de bioszalen nauwelijks.

Inmiddels staat de 50-jarige acteur in de startblokken voor een grootse comeback. Maar liefst zes nieuwe projecten staan er in zijn agenda, waarvan Aladdin de eerste is. Will Smith speelt de blauwe Geest en je kan hem nu in de bios zien.

Interview: Maakt Will Smith van Aladdin zijn comeback?

Geestige Will

“Het is altijd een eer als je voor zo’n iconische rol als die van Genie wordt gevraagd,” zegt Will Smith als we hem in Parijs spreken. “Wat Robin Williams met de geest uit de eerste Aladdin heeft gedaan, was revolutionair. Hij stopte de performer en comedian die hij zelf was ín zijn personage. Zo ontstond een klassiek tekenfilmfiguurtje dat moderne en actuele grappen maakte. Zoiets was nooit eerder vertoond.”

“Tegelijkertijd maakte Robins prestatie me ook doodsbang. Hoe kon ik hem evenaren, laat staan overtreffen? Toen ik op de set aan het sparren was met A Friend Like Me – één van de liedjes uit de film – viel het kwartje. Ook ik moest Genie mijn eigen persoonlijkheid en signatuur meegeven. Een beetje Fresh Prince, een snufje Mike Lowrey uit Bad Boys, een vleugje Agent J uit Men in Black. Zo is mijn Genie een bijdehante geest met een ‘hiphop-flavor’ geworden.”

Interview: Maakt Will Smith van Aladdin zijn comeback?

Will Smith versus het internet

Dat kan niet iedereen waarderen. De eerste trailer met Will Smith als blauwe geest, werd door honderdduizenden mensen uitgekotst op social media. De memes, video’s en hatelijke grappen jagen Will niet op de kast. “Ik weet alleen dat Aladdin één van de meest unieke en opwindende projecten uit mijn 30-jarige filmcarrière is,” zegt hij. “Ik mag zingen, rappen, dansen, grappen maken, emotie tonen... Daarbij is het een genot om een geanimeerd personage te spelen. Ik hoefde mijn haar niet te laten doen, ik hoefde niet in de make-up... Bij alle andere acteurs duurde het uren voor ze volledig opgetuigd waren. Ik verscheen op de set gewoon in mijn kloffie en kon meteen aan de slag. Het was een verademing om zo op een filmset te kunnen werken.”

Aladdin draait nu in de bioscoop. Will Smith is later dit jaar ook nog te zien in Gemini Man en werkt verder aan Bright 2 en Bad Boys for Life.

Lees verder