Hannah Simone als Cece in New Girl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hannah Simone als Cece in New Girl

Interview: Hannah Simone heeft interesse in een New Girl-reünie special

|
|

Laatste update:

Alle seizoenen van New Girl staan vanaf vrijdag 14 mei op Disney+! Om dat te vieren spraken we met Hannah Simone, die Cece in de serie speelt, over hoe geweldig het was om aan de sitcom te werken. “Ik hoopte meteen vanaf het begin al dat ik een rolletje in de serie kon krijgen.” Ze hoopt zelfs dat er een reünie binnenkort komt!

Hannah Simone had zin in het interview, mede omdat ze een warm plekje in haar hart heeft voor Nederland. “Ik heb alle zomers van mijn kindertijd doorgebracht bij mijn Nederlandse peetouders in Voorburg. Ik heb er zoveel fantastische herinneringen aan en ben dol op Nederlanders. Ik wil graag de groeten doen aan alle Nederlandse New Girl-fans! Love you!”

Bekijk hier wat er naast New Girl nog meer op Disney+ verschijnt in mei.

Zin in een New Girl-reünie special

Ook werd duidelijk dat Hannah, ondanks dat New Girl z’n laatste aflevering in 2018 werd uitgezonden, meteen weer haar rol als de stoere Cece zou willen oppakken. Op de vraag of ze mee wil doen aan een hypothetische reünie special of nieuwe aflevering (zoals momenteel populair is voor klassieke sitcoms als Friends en The Fresh Prince of Bel-Air) zegt ze volmondig ja. “Natuurlijk! Het idee om terug te keren en lekker met je vrienden rond te hangen en weer gekke verhalen te vertellen, daar teken ik voor.”

Interview: Hannah Simone heeft interesse in een New Girl-reünie special

Vrienden voor het leven

Door het coronavirus ziet Hannah haar voormalige medespelers niet zo vaak meer, maar ze zijn wel stuk voor stuk grote vrienden geworden. Dat is ook het geheime ingrediënt wat New Girl zo authentiek en waarschijnlijk ook populair heeft gemaakt. “Ze [de showrunners] waren heel erg slim met het casten, want ze keken ook naar of we in staat waren om lekker te improviseren tijdens een scène en hoe onze chemie met elkaar was. Dat hoorde allemaal bij het castingproces.”

Interview: Hannah Simone heeft interesse in een New Girl-reünie special

New Girl heeft daarom meer geïmproviseerde scènes dan de gemiddelde sitcom. Wat ook hielp was dat Hannah veel van haarzelf in Cece meteen zag. “Ze voelde als iemand waarmee ik me gelijk kon identificeren. Ik las het script voor de pilotaflevering en daarin ontdekt Cece dat haar allerbeste vriendin is verhuisd naar een loft met drie vreemde mannen, en dat ze die woning zomaar op het internet heeft gevonden! Dus Cece gaat gelijk naar de loft om de drie vreemde mannen te spreken. Ze zegt: ‘Als jullie haar iets aandoen vermoord ik jullie’.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Geloofwaardige vrouwen

De actrice geeft haar complimenten aan Elizabeth Meriwether, producer en schrijfster voor New Girl. Zij schreef de vrouwelijke hoofdrolspeelsters Jess (Zooey Deschanel) en Cece als geloofwaardige vrouwen, wat Hannah verfrissend vond. “Dat dreigement aan de mannen is precies hoe een beste vriendin op dat nieuws zou reageren. Het feit dat Liz Meriwether zo’n situatie gebruikt en er zelfs de humor in vindt, dat maakt deze serie bijzonder en zorgde ervoor dat ik meteen vanaf het begin hoopte om Cece te spelen.”

De laatste dag

Tijdens het castingproces moest Hannah ook terugkomen om haar chemie met de andere acteurs te tonen, inclusief haar improvisatietalent. Die hoge eisen terzijde, ging ze alsnog iedere keer fluitend naar haar werk toe. Die vriendschappen maken haar favoriete New Girl-herinnering bitterzoet. “Op de laatste draaidag, toen de set al bijna leeg was, stonden alle acteurs midden in de loft op een doos. Het was oprecht een emotioneel en teder moment. Natuurlijk hielp het dat de doos veel te klein was gemaakt, dus omhelsden we elkaar alsof ons leven ervan afhing!”

Interview: Hannah Simone heeft interesse in een New Girl-reünie special

Disney+ Star heeft vanaf vrijdag 14 mei alle afleveringen van New Girl klaarstaan om gebinged te worden. Bekijk hier alle Disney+ releases in mei en wat onze Top 10 beste Disney+ series is.

Lees verder