All My Life, Harry Shum Jr. en Jessica Rothe

Veronica Superguide logo
All My Life, Harry Shum Jr. en Jessica Rothe

Interview All My Life: 'We hopen dat het een film is die mensen nu hoop geeft'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vijf jaar geleden ging de trouwvideo van Jennifer Carter en Solomon Chau viral. Het tragische verhaal van het koppel is omgetoverd tot de romantische film All My Life. Wij spraken hoofdrolspelers Jessica Rothe en Harry Shum Jr. over het maken van dit romantisch drama.

In het waargebeurde filmverhaal ontmoeten Jenn Carter (Jessica Rothe, Happy Death Day en La La Land) en Sol Chau (Harry Shum Jr., Crazy Rich Asians en Glee) elkaar in de kroeg. De twee vallen als een blok voor elkaar. Maar na slecht nieuws staat hun wereld volledig op z’n kop.

Jenn en Sol gaan op een aparte eerste date; ze besluiten samen te gaan hardlopen. Wat is voor jullie het perfecte afspraakje?

Harry: “Het standaardantwoord zou een etentje zijn, daarom vind ik de eerste date van Sol en Jenn zo leuk. Ze hadden een aparte dag met elkaar; hij leerde op deze manier dat zij helemaal niet van hardlopen houdt, zij kwam erachter dat hij een chef wil worden. Het was superspontaan. En de beste dates zijn volgens mij spontane afspraakjes.”

Jessica: “Ik zou zeker niet gaan sporten, maar het idee om iets buiten te gaan doen vind ik wel heel fijn. Misschien een stukje wandelen en dan een koffietje halen. Hoe leuk het ook is om naar de film te gaan, voor een eerste date moet je wel écht met elkaar praten en elkaar beter leren kennen.”

Jullie hebben de echte Jennifer ontmoet. Houdt zij ook totaal niet van sporten?

Jessica: “Ja! Sol houdt echt van sporten, Jen zat daarentegen liever thuis op de bank met lekkere snacks. Iets waar ik mij wel in kan herkennen haha. Dat hebben we ook in de film gestopt.”

Interview All My Life: 'We hopen dat het een film is die mensen nu hoop geeft'

In de film blijkt al snel dat Sol een goede kok is. Hoe zit dat met jou Harry?

Harry: “Haha nou… ik wil niet zeggen dat ik een geweldige kok ben, maar mensen spugen mijn eten niet uit. Er zijn een paar gerechten die ik beheers en die eetbaar zijn. Dat komt omdat ik met mijn moeder vaak heb gekookt, en in een restaurant heb gewerkt.”

De personages hebben ook een ‘eigen liedje’, eentje die hen doet denken aan hun relatie. Heb jij zo’n slowdance-nummer Jessica?

Jessica: “Die van mijn man en mij is niet echt een lied waarop je kan slowdancen. Maar ken je You Make My Dreams (Come True) van Daryl Hall & John Oates? Dat is ons lied. Het is een beetje cheesy, maar elke keer als ik ‘m hoor word ik zo vrolijk!”

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide pubquiz!

Zonder al te veel weg te geven; er zit ook een héél romantisch aanzoek in de film. Wat is het meest romantische wat jullie hebben gedaan?

Jessica: “Nou, ik ben twee maanden geleden getrouwd. Het zou een hele grote bruiloft worden, maar door het coronavirus kon dat natuurlijk niet… Dus het werd een hele kleine en intieme ceremonie in mijn ouders tuin. Het ging daarom echt over ons tweetjes, lekker romantisch.”

Harry: “In 2020 zat uiteten er niet echt in, dus plande ik iets speciaal. Ik heb twee campingstoeltjes gekocht, nam mijn vrouw mee naar de Malibu kliffen en had een tafel vol eten opgedekt. We zaten gewoon met z’n tweeën van de zee voor ons te genieten. Best romantisch toch?”

Interview All My Life: 'We hopen dat het een film is die mensen nu hoop geeft'

Naast romantiek kunnen we ook drama verwachten. Wat hopen jullie dat mensen meenemen als ze de bioscoopzaal uitlopen?

Jennifer: “Het is een film over hoop, zeker in tijden als deze is dat belangrijk. Ik hoop dan ook echt dat mensen die ‘m kijken de liefde voelen tussen Sol, Jenn en hun vrienden.”

Harry: “Ja precies! Dat mensen die door een moeilijke periode gaan in hun leven een sprankeltje hoop halen uit dit verhaal.”

All My Life draait nu in de bioscoop.

Lees verder