• Marvel

'Internetcampagne redde Marvel-serie Daredevil'

Daredevil

Er ging een flinke schok door Hollywood toen Netflix in 2018 Daredevil cancelde. Momenteel schittert Charlie Cox' superheld weer volop en óók nog eens in het MCU. Hij krijgt ook nog eens een nieuwe, eigen serie - en dat is allemaal aan het internet te danken!

Charlie Cox is dankbaar dat zijn Daredevil is behouden, met dank aan een onlinecampagne. Dat zegt de acteur in een interview op de site van Marvel.

De grote comeback

De blinde superadvocaat rolde het MCU binnen met een rolletje in Spider-Man: No Way Home en verscheen laatst wat prominenter in de Disney+ serie She-Hulk. Van zijn oorspronkelijke Netflix-serie, dat stond nog een beetje los van het MCU maar is inmiddels wel op Disney+ te bingen, zijn drie seizoenen gemaakt. In 2024 komt 'The Devil of Hells Kitchen' weer terug met Born Again, een soort-van rebootserie op Disney+ met Vincent D'Onofrio's Kingpin die bestaat uit - houd je vast - achttien episodes!

Daredevil gered!

Nadat Daredevil door de overname geen nieuw seizoen leek te krijgen, werd online de campagne Save Daredevil opgezet. Charlie noemt het "een eer" dat zo veel mensen zich daar achter hebben geschaard. "Ik heb in de loop der jaren veel van hen ontmoet, en het zijn zulke enthousiaste mensen. Daredevil is een fantastisch personage. Het is een eer dat ik hem mag spelen."

Born Again

De acteur benadrukt dat Born Again niet gaat om een regulier vierde seizoen, maar "een heel nieuw ding".

Bron: Veronica Superguide/ANP