Incredibles 2 levert meer dan een miljard dollar op

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Incredibles 2 levert meer dan een miljard dollar op

Incredibles 2 levert meer dan een miljard dollar op

|
|

Laatste update:

Incredibles 2 is een regelrechte hit. Het vervolg op de Pixar-hit uit 2004 heeft wereldwijd al een miljard dollar opgehaald!

Wennen

Dagobert Duck is allang niet meer de enige die bij Disney in het geld zwemt. Vandaag passeerde Incredibles 2 namelijk de grens van één miljard dollar aan de bioscoopkassa. Disney begint er inmiddels misschien al een beetje wennen, want dit is al hun derde film die deze magische grens dit jaar passeerde. De Marvel-hits Black Panther en Avengers: Infinity War gingen het Pixar-vervolg al voor!

Magisch

Incredibles 2 mag zich daarmee in het rijtje scharen van vier andere Disney-animatiekrakers die een miljard wisten op te halen. Ook voor Frozen, Toy Story 3, Finding Dory en Zootopia liepen de bioscopen vol. Dankzij Disney lijkt het binnenhalen van een miljard dollar een fluitje van een cent, maar niets is minder waar. In totaal wisten slechts 36 films een miljard in het laatje te brengen. Er gingen dit jaar trouwens niet alleen Disney-titels aan de haal met een miljard dollar. Ook Jurassic World: Fallen Kingdom doorbrak dit jaar de magische grens!

Lees verder