The Incredible Dr. Pol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Incredible Dr. Pol

In de Voetsporen van Dr. Pol winnaar wil niet naar Amerika emigreren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

In de Voetsporen van Dr. Pol heeft gisteravond z’n winnaar bekendgemaakt. De Zeeuwse dierenarts Marten van den Boomgaard uit Goes werd maandagavond op RTL 4 uitgekozen om Dr. Pol’s collega te worden in z’n dierenartspraktijk in Michigan. Eén probleempje alleen: Marten wil helemaal niet naar Amerika!

De oorspronkelijk Drentse dierenarts is beroemd geworden met de National Geographic Channel-serie The Incredible Dr. Pol. De Amerikaan wordt echter een dagje ouder en zoekt daarom een collega om hem een handje te helpen. Samen met Nicolette Kluijver testte hij meerdere Nederlandse dierendokters in het RTL-programma In de Voetsporen van Dr. Pol.

Wegens privéomstandigheden

Maandagavond won Marten van den Boomgaard de eer om samen bij Dr. Pol in z’n praktijk in Michigan te komen werken. Daar heeft hij alleen helemaal geen zin in. Tegen de regionale krant PZC zegt hij dat het door privéomstandigheden in de familie komt dat hij z’n koffers nog niet pakt.

"Daardoor is het voor mij belangrijk om dicht bij mijn naasten te zijn en te blijven. Daarom heb ik ervoor gekozen om in Nederland te blijven en op dit moment niet bij Dr. Pol te gaan werken. Een moeilijk, maar afgewogen besluit"

In de voetsporen van Dr. Pol

Fans in Goes

Marten heeft in Goes ook een fanbase en die liet zeker van zich horen toen ze ontdekten dat hij deelnam aan het RTL-programma.

"Vrijwel zonder uitzondering liet iedereen me weten mij de winst heel erg te gunnen, maar het tegelijk heel jammer te vinden om mij als dierenarts te verliezen. En dat heeft mij, en met mij ons hele team, ontroerd. Deze waardering doet ons heel erg veel. We werken met veel bezieling om onze klanten en onze patiënten te helpen en het is hartverwarmend om dat op deze manier terug te krijgen.”

Of er een andere Nederlander met Dr. Pol gaat samenwerken is niet bekend. De oude dierenarts gaat nog wel even door en wordt vaak bijgestaan door zijn zoon. Je kan The Incredible Dr. Pol zien op National Geographic.

Lees verder