Jeroen Rietbergen en Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol

Ik Hou van Holland geschrapt, ook tv-monument Linda de Mol van de baan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

SBS6 heeft het nieuwe Ik Hou van Holland-seizoen - in iedere geval voorlopig - geschrapt. En Omroep MAX haalt een nieuwe Linda de Mol-aflevering van Han Peekels TV Monument uit de planning.Dat blijkt uit nieuwe gegevens die Veronica Superguide binnenkreeg van Talpa en Omroep MAX. De reden? Die laat zich natuurlijk raden: Linda de Mol zei gisteren in haar uitmaakstatement dat ze haar werkzaamheden de komende tijd neerlegt.

Wie van de 3

In plaats van die gloednieuwe Ik Hou van Holland-afleveringen, die eigenlijk op 30 januari zouden beginnen, krijgen we nu het nieuwe seizoen van Wendy van Dijks panelshow Wie van de 3 te zien, met o.a. weer Raven van Dorst en Martien Meiland. Het is niet bekend of alle Ik Hou van Holland-afleveringen al waren opgenomen of niet. We weten op dit moment ook niet of en wanneer dit nieuwe seizoen alsnog op SBS6 komt.

TV Monument

Omroep MAX gaat Linda de Mols TV Monument van Han Peekel ook (voorlopig) niet meer uitzenden. Dit in verband met "de commotie van het afgelopen weekend", legt MAX uit. Deze show stond op dezelfde dag gepland: 30 januari dus. In plaats daarvan wordt de aflevering met Fidan Ekiz uitgezonden. Wanneer Linda's aflevering wél op tv komt, is niet bekend.

Statement Linda de Mol

Linda zit momenteen in een "nachtmerrie", zo gaf ze aan in een uitgebreid statement. Haar inmiddels ex Jeroen Rietbergen stapte op als bandleider van The Voice of Holland nadat hij toegaf zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik tegen kandidates. "Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", legde Linda uit.

Ik Hou van Holland geschrapt, ook tv-monument Linda de Mol van de baan

Ze zoekt de luwte op. "Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten. Dank voor alle lieve en begripvolle berichten en appjes, dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is."

Wie van de 3 is vanaf zondag 30 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6. TV Monument: Fidan Ekiz is om 18.10 uur te zien op NPO 1, ook op 30 januari.Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder