Idris Elba wil niet langer de nieuwe James Bond worden

Door Peter Koelewijn
Idris Elba
© ANP

Idris Elba staat bovenaan veel lijstjes voor mogelijke nieuwe James Bond-acteur, maar hij wil niet langer de beroemde spion worden! In het YouTube-programma The Shop van LeBron James and Maverick Carter vertelt de Luther-acteur dat hij "niet dat type" is.

Idris Elba’s behoeftes

"Het is geen doel in mijn carrière", vervolgt de 50-jarige acteur, bekend van The Suicide Squad en Hobbs & Shaw. "Ik denk niet dat het spelen van Bond mijn persoonlijke behoeftes zou bevredigen." Hij gelooft wel dat veel Britten blij zouden zijn als hij James Bond zou spelen.

Diversiteit

Idris Elba is tevreden dat hij regelmatig genoemd wordt in het geruchtencircuit als opvolger van Daniel Craig. Vooral vanwege de diversiteit bij de castings. "Weet je wat het is, veel mensen zien Idris als 'de alternatieve Bond'. Zolang dat nog als een alternatief wordt gezien, kan het casten voor een film nog gigantisch groeien." Tot nog toe werd James Bond alleen door witte acteurs gespeeld.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

In 2021 kwam, na enige vertraging vanwege de coronacrisis, de nieuwste James Bond-film No Time To Die in de bioscopen. Het was de laatste keer dat Daniel Craig de rol van 007 op zich nam. Hij heeft in vijf Bond-films gespeeld en wie zijn opvolger wordt, blijft nog even onzeker.

Bron: ANP / Veronica Superguide