Idols-winnares Nina: "Iemand anders had moeten winnen"

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Idols-winnares Nina: "Iemand anders had moeten winnen"

Idols-winnares Nina: "Iemand anders had moeten winnen"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook als je Idols afgelopen jaar niet hebt gevolgd, heb je haar vast weleens horen zingen: winnares Nina. Ze zegt nu dat iemand misschien meer met de winst had kunnen doen.

Prachtige stem

De 19-jarige Den Hartog stond samen met Kimberly Fransens in de finale. “De spotlights zijn niet echt mijn ding”, vertelt Nina aan het AD. Tijdens het programma werd er door sommige mensen getwijfeld aan de x-factor van de schuchtere Nina, die werd geroemd om haar prachtige, ontroerende zangstem.

Weinig optredens

"Ik denk dat andere mensen er meer uit hadden kunnen halen en er gelukkiger van zouden zijn geworden”, zegt Nina die sinds de finale twee nummers op single heeft uitgebracht en weinig optreedt. En nu ze het zelf zegt, we horen inderdaad weinig van haar. "Het komt doordat ik het niet écht wilde", licht Nina toe.

Idols

Dit is wat jurylid Ronald Molendijk na afloop (en tijdens) Idols ook al zei. Hij pleitte dan ook voor een andere winnaar: “Ze kan waanzinnig goed zingen, maar kom aan: ga ik voor haar kaartjes kopen?”, aldus Molendijk eerder dit jaar in RTL Boulevard. Nina lijkt dit zelf ook te vinden, maar is wel blij dat ze gewonnen heeft, omdat ze niet het standaard idool is. Of het nieuwe seizoen Idols nog zo’n nachtegaaltje voortbrengt, zien we volgend jaar.

Reactie Nina

Overigens laat Nina een dag na het interview weten dat haar uitspraken in het AD een beetje uit zijn verband zijn gerukt en dat ze wel blij is dat ze Idols heeft gewonnen. "Er is zojuist een interview verschenen waarin staat dat ik Idols liever niet had gewonnen. [...] Het enige wat ik in het interview duidelijk wilde maken is dat andere kandidaten misschien meer uit de winst hadden gehaald. Kandidaten die de droom hebben om succesvol te worden.”

Lees verder