Ian McKellen wil nog lang niet van ophouden weten

Veronica Superguide logo
Ian McKellen wil nog lang niet van ophouden weten

Ian McKellen wil nog lang niet van ophouden weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Acteur Ian McKellen, onder meer bekend van The Da Vinci Code en The Lord of the Rings-films, heeft zijn pensioen totaal niet hoog op zijn prioriteitenlijstje staan. Hij begrijpt niet wat hij dan thuis moet gaan doen. "Zo lang mijn geheugen en mijn knieën het nog doen, ga ik door", zegt McKellen vrijdag tegen AP.

"Mijn geheugen en bewustzijn zijn er nu nog en er kan een dag komen dat die het niet meer doen", vertelt de inmiddels 79-jarige acteur. "Dan krijg ik waarschijnlijk spijt dat ik de dingen die ik graag wilde doen niet heb gedaan toen ik nog gezond was. Ik ben gezond, dus ik ben nog hier. En wat ga ik thuis in godsnaam doen?"

Toen McKellen nog jong was, vond hij het fijn om bij oudere acteurs te zijn. "Zij leerden en vertelden me dingen. Ik dacht toen: 'Op een dag word ik net zoals jullie' en nu ben ik een van hen."

De acteur is momenteel druk bezig met de repetities voor een Shakespeare-toneelstuk waarin ie deze zomer in Londen zal schitteren. Daarnaast heeft ie meegewerkt aan een documentaire over zijn leven, McKellen: Playing the Part is vanaf morgen in de Britse bioscopen te aanschouwen.

Lees verder