Humberto Tan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Humberto Tan
HumbertoTVOphefTalkshow

Humberto Tan reageert op bizarre uitzending Ongehoord Nederland

|
|

Laatste update:

Omroep Ongehoord Nederland kwam deze week in het nieuws vanwege een flutitempje waarin een presentatrice ineens behoorlijk racistische taal uitsloeg. De NPO en verschillende omroepen namen meteen afstand van Ongehoord Nederland, en Humberto Tan wilde er in Humberto óók even zijn ei over kwijt.

Humberto opende de uitzending met een korte beschouwing. ‘Er was heel veel ophef over uitspraken op Ongehoord Nederland, maar ik vraag me af waarom, eigenlijk. Ze doen precies wat ze hebben beloofd toen ze hun omroep startten. Morgen is de schrijver Yuval Harari hier, en hij zegt het in één van zijn boeken heel mooi. Voor het geval je het nog niet doorhad: wij sapiens zijn eigenlijk helemaal niet zulke lieve dieren! We kunnen erg vals doen tegen andere sapiens, omdat ze een andere kleur hebben, een andere taal spreken of een ander geloof hebben. Allen die zich heel ‘woke’ tegen die valsheid verzetten: gelijke rechten vragen, of te vragen om rekening met elkaar te houden, worden - eerder deze week zelfs door onze Minister van Justitie en Veiligheid - weggezet als een gevaar voor de rechtsstaat.’

Belangrijk om gezien te worden

‘Ik vind deugen helemaal geen verkeerd woord. Je kunt ook wel eens een deugniet zijn, maar kijk vooral even naar dit ‘woke’ filmpje. Het laat zien hoe belangrijk het is dat je gezíen wordt.’ Humberto doelde op een viral filmpje waarop zwarte meisjes reageren op de nieuwe trailer van De Kleine Zeemeermin.

Humberto Tan staat niet bekend als een uitgesproken politieke presentator, maar eerder reageerde hij al op bizarre uitlatingen van Thierry Baudet.

Je ziet Humberto morgenavond op RTL4, rond 21:50 uur. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder