Humberto Op Zondag-kijkers liggen dubbel na fragment: ‘draag me weg’

In Humberto Op Zondag was vanavond Slimste Mens-finalist en publiekslieveling Erik van Looy te gast. Wanneer Humberto een bepaald fragment van de Belgische versie van De Slimste Mens laat zien, houdt niemand in de studio het meer droog.

Erik van Looy

In het fragment vraagt Erik aan een van de deelnemers welke vogels hij na kan doen. De deelnemer doet vervolgens drie ‘verschillende’ vogels op zo’n creatieve manier na dat de hele studio, van Tina Nijkamp tot Olaf Koens, het uitgiert. Ook de kijkers thuis houden het niet meer. “Die vogels… draag me weg, wat een heerlijk fragment.” Een ander denkt dat deze het in Nederland ook goed zal doen. “Zelfs Maarten doet het in z’n broek bij die vogel imitator, vrees ik”, denkt een kijker. 

Tekst gaat door onder de video

Sinds Erik deze week zijn entree heeft gemaakt in De Slimste heeft niemand het meer ergens anders over. Kijkers vinden de Belgische presentator ’een verademing’. Nadat hij dinsdag na een oogoperatie met een ooglapje in de studio kwam opdagen, kan hij bij het publiek niet meer stuk.

'Dat betaalt beter'

Wanneer Humberto aan Erik vraagt waarom hij meedoet aan de Nederlandse variant, laat hij weten dat hij alleen kon mee doen met de Belgische variant als hij niet meer zou presenteren ‘en dat betaalt veel beter'. Maar goed ook, want daardoor kunnen wij hier van Erik genieten. “Binnenkort met een eigen programma op de Nederlandse tv”, durft een kijker hardop te dromen. Wie weet?

Vanaf maandag is de finaleweek van De Slimste Mens elke dag rond 20:30 te zien op NPO 1.