Jelle van Gorkum, Humberto

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jelle van Gorkum, Humberto

Humberto-kijkers onder de indruk van BMX-held Jelle van Gorkom

|
|

Laatste update:

BMX'er Jelle van Gorkom was op top van zijn kunnen. Hij werd in 2011 en 2015 Nederlands Kampioen en won in 2016 zelfs zilver op de Olympische Spelen. Hij wilde doorstromen naar de Spelen in Tokio, maar een heftig ongeluk maakte begin 2018 een einde aan die droom...

Hij vertelde vanavond zijn indrukwekkende verhaal bij Humberto.

Heftig ongeluk

Jelle van Gorkom beleefde begin 2018 een ware nachtmerrie. Hij botste bij een training op een veiligheidsketting die onderaan de startheuvel hing, en dat met alle gevolgen van dien. Hij had gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in zijn schedel, beschadigingen aan de lever, milt en nieren en lag twee weken in coma. Maar opgeven kwam nooit in zijn woordenboek voor. "Ik dacht: ik kan geen tijd verliezen. Kwalificeren voor Tokio zat nog in mijn hoofd." 

Sterke mentaliteit 

In de periode dat hij in het ziekenhuis lag, hoorde hij de artsen zeggen dat hij een kasplantje kon worden. "Ik dacht gelijk: dit gaat niet gebeuren. Ik ga niet als kasplantje leven, ik heb nog een heel leven voor mij", blikt hij terug. En die mentaliteit van 'willen winnen' heeft hem ver gebracht: drie jaar na dato kan hij weer lopen, praten en zich weer goed bewegen. Alleen zijn linkerkant is nog verlamd. "Het is moeilijk uit te drukken in percentages, maar ik denk toch zeker 10 tot 20% komt doordat je altijd maar wil." 

Win het weekend van je dromen!

Toekomst

Zijn vak als professioneel BMX'er kan hij niet meer uitoefenen, maar hij zit zeker nog niet achter de geraniums. "Doorgaan na mijn revalidatieperiode is op zoek naar nieuwe doelen", legt hij uit. "Ik probeer mezelf in de maatschappij een beetje nuttig te maken. Dat doe ik door andere mensen te motiveren en stimuleren als motivational speaker." Ook heeft hij plannen voor zijn eigen centrum "waarbij mensen alsnog worden behandeld terwijl ze zijn uitbehandeld." 

Diepe buiging van het publiek

Dit verhaal, dat hij heeft gebruikt als inspiratie voor een boek, maakt diepe indruk op de kijkers thuis. "Ik ben onder de indruk van de moed en het doorzettingsvermogen van Jelle van Gorkum. Een prachtig mens en een enorme inspiratie voor veel mensen", schrijft een Twitteraar. Iemand anders sluit zich daarbij aan: "Heel diep respect voor Jelle. Wat een indrukwekkend verhaal." 

Lees hieronder meer opmerkingen!

Humberto is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder