Hugh Jackman: ‘ik gebruikte geen steroïden voor Wolverine’

Hugh Jackman werd een wereldster als X-Men-held Wolverine en de acteur keert terug naar deze geliefde rol voor Deadpool 3. Daarvoor moet hij hard trainen om weer een superheldenlijf te krijgen, maar één ding is zeker: hij gebruikt nooit steroïden daarvoor.

Hugh Jackman Wolverine

Hugh speelde in bijna alle X-Men films de superheld Wolverine en vrijwel altijd kun je kaas raspen op z’n stevige wasbordje. Des te knapper omdat er een hoop misging tijdens de opnames van alle X-Men films. De Australische acteur vertelt in HBO interviewshow Who’s Talking to Chris Wallace dat het altijd puur natuur is. Als Chris vraagt of hij ooit middeltjes ervoor gebruikte ontkent hij dat.

‘Zoveel hou ik niet van mijn werk’

“Ik hou van mijn werk en ik hou van Wolverine. Ik moet voorzichting zijn wat ik zeg, maar ik heb anekdotes gehoord van wat de bijwerkingen zijn [van steroïden gebruiken, red]. En ik dacht: ‘zoveel hou ik nou ook weer niet van mijn werk’.”

Terug naar de sportschool

Om tot Wolverine te transformeren is Hughs tweede huis de sportschool het komend half jaar. In de lente beginnen de opnames voor Deadpool 3 en Ryan Reynolds is ook weer van de partij als de titelheld.

Wolverine houdt van kip

Heeft Hugh dan echt geen geheim voor zijn spieren? Jawel, kip! “Ik heb zoveel kip gegeten. Het spijt me vegans en vegetariërs, en sorry aan alle kippen in de wereld.”

Deadpool 3 wordt echt de allerlaatste keer dat de 54-jarige acteur Wolverine speelt. Het gerucht gaat dat Taron Egerton gevraagd is om een jongere Wolverine te spelen in een toekomstige Marvel-film.