elba huilen

Veronica Superguide logo
elba huilen

Oh nee! Idris Elba in tranen tijdens Hotwings Challenge

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Hotwings Challenge: een gast krijgt kippenvleugeltjes met en scheutje pittige saus geserveerd tijdens een ontspannen gesprek over zijn of haar werk. Kortom, een beetje snacken tijdens een praatje. Is dat nou zo erg? Wel als ieder volgend kippenkluifje dat je geserveerd krijgt, gemaakt is met een nóg hetere saus dan de vorige! Idris Elba mocht aanschuiven en had het zwaar...

'Gloeiende...!!!'

'Hot Ones' is een onderdeel van de show First We Feast, waarin eten en interviewen hand in hand gaat.  Er zijn al verschillende beroemdheden de revue gepasseerd, maar wij zijn bijzonder gecharmeerd van Idris Elba. Hij heeft wat te promoten en komt graag even praten (zelfs als hij daarvoor hete pepersaus naar binnen moet werken). Hij speelt in de film Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

2 miljoen 

De pepersaus in de uitdaging loopt op van een beleefde Scoville level van 1800 tot -hou je vast- 2 miljoen (!). Het is dan ook niet zo gek dat Elba al na een paar kippenkluifjes het zweet uitbreekt en nog een stukje verder de tranen uit zijn ogen springen. 'Wie heeft dit spelletje verzonnen!?' roep hij nog. Ene Chris van de crew geeft toe dat het zijn idee was. 

Pepper X

Als jij tot het slag mensen behoort dat denkt dat de Madame Jeanette de allerheetste peper is, laten we je uit de droom helpen... Die komt in het beste geval niet verder dan 325.000. De heetste peper is op dit moment de Pepper X, gekweekt door dezelfde sadist als van de vorige record-houdende peper: de Carolina Reaper. De Reaper scoorde 1,6 miljoen op de Scoville schaal. De Pepper X is twee keer zo scherp. 

The Last Dab

De saus die van Pepper X wordt gemaakt en die in het programma wordt gebruikt, heet 'The Last Dab'. En natuurlijk is die saus ook online te krijgen. Benieuwd hoe die saus smaakt? Misschien moet je eerst maar eens zien wat de doorgewinterde peper-eters ervan vinden, voordat je een druppel op je boterham smeert. 

Lees verder