Horrorthriller The Hunt gecanceld na schietpartijen in de VS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Horrorthriller The Hunt gecanceld na schietpartijen in de VS

Horrorthriller The Hunt gecanceld na schietpartijen in de VS

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We hadden jullie de afgelopen maand al flink enthousiast lopen maken voor The Hunt, de nieuwe horrorthriller van de makers van The Purge, met eerst de teasertrailer en daarna de volledige trailer. Nu blijkt dat we alle Purge-fans blij hebben gemaakt met een dooie mus, want filmstudio Universal gaat de film helemaal niet uitbrengen. De reden hiervoor: de film wordt door president Trump en propagandazender Fox News aangevoerd als een film die aanzet tot vuurwapengeweld.

The Hunt zondebok na nieuwe schietpartij

Het is helaas elke keer hetzelfde verhaal nadat er weer een bloedbad heeft plaatsgevonden in Amerika: terwijl de Democraten roepen om strengere wapenwetten, haasten de Republikeinen zich om alles en iedereen behalve de soepele wapenwetten de schuld te geven van het geweld. Ook na de schietpartij in El Paso van vorige week, waarbij 22 mensen om het leven kwamen, zijn de conservatieve politici er weer als de kippen bij om te wijzen op videogames en films als oorzaken van dit soort moordpartijen. Dit keer is de film The Hunt de zondebok geworden, en dat terwijl de film nog niet eens uit is?!

Draait Fox News het verhaal van The Hunt om? Het lijkt er wel op

In de satirisch bedoelde horrorthriller The Hunt maken rijke stinkerds voor de lol jacht op ontvoerde burgers. Propagandakanaal Fox News heeft echter een andere draai aan de film gegeven: deze ontvoerde burgers zouden ‘deplorables’ zijn, oftewel Trump-stemmers. Dit blijkt echter nergens uit de synopsis of uit de trailers. Gezien de andere maatschappijkritische films van producent Jason Blum (die onder meer Get Out, Us, en The Purge geproduceerd heeft) is het meer waarschijnlijk dat de jagers neergezet zouden worden als Trump-aanhangers.

Trump tweet boos over The Hunt

Het item van Fox News was vervolgens aanleiding voor Trump zelf om boos over de film te tweeten. Volgens de Oranje Mafkees in het Witte Huis zou The Hunt het bewijs vormen dat de Liberalen in Hollywood de échte racisten in Amerika zijn. In plaats van hier tegen in te gaan besloot filmstudio Universal na deze commotie om de film voorlopig maar niet meer uit te brengen. Jammer voor Purge-fans, en jammer voor GLOW-actrice Betty Gilpin, die haar eerste hoofdrol in een bioscoopfilm te pakken had. Als de The Hunt ooit nog eens uitgebracht wordt dan zal dat waarschijnlijk heel stilletjes via streaming of on-demand gebeuren, het zit er na deze controverse niet meer in dat deze film later alsnog de bioscopen haalt.

Lees verder