'Homoseksuele seksscènes vormen geen probleem voor de NPO'

Veronica Superguide logo
'Homoseksuele seksscènes vormen geen probleem voor de NPO'

'Homoseksuele seksscènes vormen geen probleem voor de NPO'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oh oh, ophef in televisieland. Nadat Maria Goos naar verluidt een seksscène tussen twee mannen moest schrappen in de nieuwe NPO-serie La Famiglia, wordt er gesproken over 'homofobie bij de publieke omroep'. Waar dat vandaan komt, snappen ze bij de NPO niet.

Geschrokken van het eindresultaat

In het Algemeen Dagblad deed regisseuse Goos uit de doeken dat de AvroTros - waarop La Famiglia te zien is - en NPO1 geschrokken zouden zijn van het eindresultaat. “Er zat een homoseksuele seksscène in en dat mocht absoluut niet. Te expliciet. Jongens, wat een dubbele moraal! Alsof al die realitydingen op tv zo verheffend zijn. Ach, laat maar. Ik verzin wel wat anders“, aldus Goos in gesprek met de krant.

Niet alleen NPO1

Tevens noemde Goos de serie 'rauw' en wilde ze nog even kwijt dat "ze hem bij de NPO behoorlijk zitten te knijpen". Dit verhaal kon natuurlijk niet zonder staartje de archieven in. Willem Bosch, schrijver van NPO's hitserie Penoza, haakte in op Goos' opmerkingen door te zeggen dat het verdomd lastig om zomaar een homoseksueel stel een serie in te schrijven. “Niet alleen op NPO 1. Het is op alle drie de netten een probleem“, aldus Bosch op Twitter.

Klinkklare onzin

De NPO moest nu natuurlijk van zich laten horen. “Dit is klinkklare onzin. Wij begrijpen niet waar deze kritiek vandaan komt“, aldus een woordvoerder. De AVROTROS zegt op haar beurt dat ze geen problemen hebben met homoseksuele seksscènes, iets dat ze bewezen hebben met de serie Ramses.

Seks leidt af

De AVROTROS bevestigt overigens dat er een dergelijke scène uit La Famiglia geschrapt is. “Dat deze seksscène uit het script is gehaald, heeft puur en alleen te maken met het moment in het verhaal waar dit plaatsvond, namelijk een spannende plotlijn waarbij de Italiaanse criminaliteit net keihard het verhaal binnenkomt. Een seksscène leidt dan af. Ongeacht wie er seks heeft met elkaar.”

Lees verder