Hollywood werkt aan remake Indecent Proposal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hollywood werkt aan remake Indecent Proposal

Hollywood werkt aan remake Indecent Proposal

|
|

Laatste update:

Indecent Proposal was een van de meest spraakmakende films van de jaren 90. Paramount hoopt dat succes nu te herhalen met een gloednieuwe remake!

Miljardair

‘Zou jij het doen voor een miljoen?’ Dit was de vraag die hardop werd gesteld na het uitkomen van Indecent Proposal. In deze film uit 1993 krijgt het pasgetrouwde echtpaar David en Diana Murphy (gespeeld door Woody Harrelson en Demi Moore) een bijzonder voorstel van een eenzame miljardair (Robert Redford). De rijkaard biedt het stel één miljoen dollar om de nacht met Diana door te brengen. Het stel kan de verleiding niet weerstaan, maar de combinatie van geld, overspel en jaloezie drijft de geliefden steeds verder uit elkaar…

Razzie

Ondanks dat Indecent Proposal werd gekraakt in de pers (de film won onder meer de Razzie voor slechtste film en slechtste scenario), was het een regelrechte hit aan de kassa. De film kostte slechts 38 miljoen dollar om te maken, maar bracht ruim 266 miljoen in het laatje. Daar kun je echt heel veel Demi Moore’s van… nou, goed. 25 jaar later hoopt Paramount het succes te herhalen met een remake. Het scenario van deze nieuwe versie wordt momenteel geschreven door Erin Cressida Wilson, bekend van de thriller The Girl on the Train.

Biertje

De remake is nog in een heel vroeg stadium, maar er gaan al geruchten dat de rollen worden omgedraaid. Zo kan de miljardair deze keer een vrouw zijn die de echtgenoot verleidt om met haar het bed te delen voor één miljoen. Minder spannend natuurlijk, want de gemiddelde man doet dat waarschijnlijk al voor een biertje en een zak chips. Gelukkig zijn er genoeg variaties te bedenken die een frisse draai geven aan het prikkelende uitgangspunt. Hopelijk weet Erin Cressida Wilson te verrassen en sleept ze niet zoals haar voorganger een Razzie in de wacht!

Lees verder