'Hoeveelheid seks in Game of Thrones deed afbreuk aan verhaal'

Denk je aan Game of Thrones, denk je aan seks. Ook buiten de set om, voor sommige acteurs. Volgens acteur Ciarán Hinds ging het allemaal véél te ver.

Kit Harington Game of Thrones
© Brunopress

Ciarán Hinds vond dat er te veel seksscènes te zien waren in Game of Thrones. De Noord-Ierse acteur, die in de HBO-serie te zien was als Mance Rayder, is van mening dat de hoeveelheid seks en naakt afbreuk deden aan het verhaal dat de inmiddels gestopte serie wilde vertellen.

'Schrikte af'

"De hoeveelheid seksualiteit in de serie schrikte mij nogal af", vertelt Ciarán in gesprek met The Independent. "Het leidde nogal af van het politieke verhaal van de serie. Maar het zal een zakelijke keuze geweest zijn, genomen vanuit het perspectief van de makers."

Ciarán Hinds

Ciarán was tussen 2013 en 2015 vijf afleveringen te zien in de serie. Als Mance Rayder speelde hij de leider van The Wildlings, een groep mensen die leefde achter de muren van het koninkrijk in de reeks. In 2022 werd hij genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn spel in de film Belfast.

Ciarán Hinds
© Ciarán Hinds (BrunoPress/Action Press)