• Kopen Zonder Kijken
  • RTL

Hoe gaat het nu met Robert-Jan en Maran uit Kopen Zonder Kijken?

Kopen Zonder Kijken Maran en Robert-Jan

Tweeënhalf jaar, dat is hoe lang Robert-Jan en Maran zochten naar een geschikte woning. Het stel woonde in het centrum van Utrecht, maar moest na de geboorte van hun zoontje Wolf toch echt verhuizen. Hoe gaat het nu met ze? Hebben ze al weer nieuwe plannen om te verhuizen Of zitten de twee nu echt op hun plek?

Na een jaar lang intensief scrollen op Funda vonden Robert-Jan en Maran het welletjes. Tijd om het over een andere boeg te gooien. “Toen we in 2020 op vakantie waren leek het ons een goed idee om ons op te geven voor het programma. Onder het mom ‘we zien het wel’. Daarna ging het balletje eigenlijk heel snel rollen.”, aldus de twee. Maar gaat een huis kopen in de huidige markt wel zo soepel?

Helaas niet. Het stel hoopte binnen een half jaar wel een geschikte woning te vinden, en bivakkeerde in de tussentijd bij familie in Zeist. Vervelend voor hen, maar die zes maanden werden verdubbeld. Uiteindelijk was het keerpunt de concessieronde: Alex gaf in het programma aan dat wat zij wilde, er simpelweg niet was in de huidige woningmarkt. Een kant-en-klare jaren ’30 woning van 140m2 met drie slaapkamers én nog een extra werkkamer, is tegenwoordig niet meer zo snel te vinden, ook niet in Hilversum. Uiteindelijk viel de keuze op het vergroten van het zoekgebied en het verlagen van het aantal minimale m2.

Eind goed, al goed

Na dit besluit ging het snel. Er werd een woning gevonden die de twee eerder al eens hadden bekeken, maar waar zij geen bod op hadden gedaan. Dit omdat er te veel aan het huis moest gebeuren en zij niet het idee hadden dat zij dat allemaal zelf konden. “Zo’n totaalverbouwing is niets voor ons”, voegt Maran nog toe.

Uiteindelijk kwam alles voor de huizenzoekers toch nog goed. Al gaven zij aan zelf bepaalde keuzes nooit te maken. “Het houtwerk in huis is allemaal blauw. Dat hadden we zelf nooit gedaan. Er is ook geen enkele muur wit en de combinatie is zo tof. Er komen nooit meer witte muren in ons huis”, vertelt Maran. Ondanks de lange zoektocht, zit het gezin nu op de goede plek. Hoe lang dat duurt is nog maar de vraag. ‘Voor nu is deze plek wel fantastisch. We blijven denk ik zo’n drie tot vijf jaar hier wonen en gaan dan weer door’’, vertelt Robert-Jan.

Wil je weten hoe het gaat met andere koppels? Wij zochten uit hoe het gaat met Casper en Vera. Ook zochten wij uit of alle kosten voor de deelnemers zelf zijn.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag te zien om 20.30 op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.