Hoe gaat het nu met Lotte en Rob uit Kopen Zonder Kijken?

Rob en Lotte Kopen Zonder Kijken
© RTL

Lotte en Rob schitterden gisteren in de emotionele slotaflevering van Kopen Zonder Kijken. Hoe gaat het nu met ze? En wonen de twee nog steeds in hun droomhuis of hangt de vlag er inmiddels anders bij?

Je zuurverdiende centen aan vreemden geven... best wel een ding. "Toegegeven, we waren best wel wanhopig, ja", geeft Lotte toe aan RTL.nl. "Ik had ook zoiets van 'koop maar gewoon iets', dan zijn we klaar. We hadden veel vertrouwen in Bob en Roos en ik dacht 'ze maken er toch wel wat van.' Het was ons zo moeilijk gemaakt om op de huizenmarkt ertussen te komen, dus met het idee van ons geld uit handen geven, had ik snel vrede."

Kijken, maar niet Kopen

Uiteindelijk tikte Alex een huis in Rossum, niet zo ver van hun hometown Den Bosch, op de kop. Een woning die het koppel zelf nóóit zou kopen. Rob: "Het ligt niet per se aan het huis, maar voor Lotte zou het een probleem zijn geweest dat het in een dorp was, denk ik." "En de hoogglans witte keuken", vult Lotte lachend aan. Rob: "Voor mij was het huis al te af en niet in onze smaak. Het klussen zou geen probleem zijn, maar het zou dan als kapitaalvernietiging voelen om de keuken en alles eruit te slopen. Dus dan ga je eerder verder kijken naar een klushuis waar alles nieuw moet."

Rob en Lotte Kopen Zonder Kijken
© RTL

'Met één bil op de bank'

Er viel een last van Robs schouders toen-ie het eindresultaat zag. "Ik merkte dat er veel spanning van me afviel. Het huis waarin ik met Lotte in Den Bosch woonde, is nooit echt als thuis gaan voelen. Ik zat - om het zo maar te zeggen - altijd met één bil op de bank. Toen ik hier binnenliep, voelde het meteen als thuis."

Lottes familie waarschuwde haar nog: het zal wel voelen als een hotel, in zo'n vreemd huis wonen dat hélemaal af is. Nope, zo blijkt. "Dat was het totaal niet. De eerste avond gingen we om de tien minuten eventjes naar beneden om te kijken hoe het er ook alweer uitzag. Geen moment heb ik hoeven te wennen. Dat is een heel goed teken!"

Roos gaat loos

De interieurkoningin van Kopen Zonder Kijken, Roos Reedijk (die zelfs op vakantie met het programma bezig is), kon lekker losgaan. Brocante, een stout behangetje, roze bank - een orgie van kleur en gedurfde keuzes. "Het huis is net alsof je mijn moodboard instapt!", glundert Lotte. "Ik vind het behang heel tof, maar ik denk dat ik het zelf niet had aangedurfd. En nu het er is, ben ik zo blij dat Roos het risico heeft durven te nemen. Ik had er wel voor gekozen, maar niet gedurfd. Ik vind het echt fantastisch!" Goed dat Roos de knoop kon doorhakken - Rob zou het never nooit kopen. "Als ik er voor had gestaan in de winkel, dan was het niet gebeurd."

Wonen Lotte en Rob er nog steeds?

We sluiten af met de belangrijkste vraag: wonen Rob en Lotte nog in hun huis, of gaan ze met een dikke overwaarde-winst aan de haal door de toptoko op Funda te knallen? *Tromgeroffel*. Ze wonen er nog steeds! "Het voelt als een feestje om na werk thuis te komen", aldus Lotte. Rob, grappend: "Ik moet ook zeggen dat ik nog geen enkele keer de verkeerde afslag heb gepakt."

Kleine kanttekening: ze zeggen niet dat er nooit een tekoopbord in de tuin komt. Rob: "Mocht er over een paar jaar weer een kans op de stoep staan, dan - laten we eerlijk zijn, het is qua uiterlijk van het huis niet ons droomhuis -, dan gaan we daar natuurlijk dan wel naar kijken. Maar het is niet iets wat nu op de planning staat." Lotte: "Totaal niet, we zitten hier hartstikke goed!"

Het Nederlandse Kopen Zonder Kijken-seizoen is afgelopen, maar we verwijzen je graag door naar de heftige, hysterische Belgische versie van het programma. Amai!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.