• Kopen Zonder Kijken
  • RTL

Hoe gaat het nu met Jeroen en Carlijn uit Kopen Zonder Kijken?

Jeroen, Carlijn en Alex uit Kopen Zonder Kijken

Jeroen, Carlijn en de anderhalf jarige Tijn moesten van alle deelnemers het langste wachten, maar liefst tweeënhalf jaar. Uiteindelijk heeft het team van Kopen Zonder Kijken een huis voor hen gevonden. Zit het gezin er nog steeds?

De twee woonden aan een redelijk drukke straat in Utrecht, wat op zich niet zo’n probleem was. Dat veranderde toen de kleine Tijn op komst was. Er was behoefte aan meer ruimte en een veiligere straat. Net als voorgaande deelnemer Dyan, wist Jeroen niks van de inschrijving. “Op een gegeven moment zag ik de oproep en heb ik ons heel impulsief ingeschreven zonder dat Jeroen het wist”, liet Carlijn aan RTL weten.

Concessies, concessies, concessies

Bij het eerste gesprek was het al meteen raak. Het stel moest meteen al concessies doen, want hun wensenlijst was nou eenmaal niet realistisch in de huidige woningmarkt. Ze wilden een karakteristieke  eengezinswoning met een perceel van minimaal tweehonderd vierkant meter, drie slaapkamers, een extra werkkamer én in een rustige straat. En dat alles met een budget van vijfenhalve ton. Na de concessieronde bleven alleen de harde eisen van een rustige straat en de drie slaapkamers en een werkkamer overeind. De wens voor een perceel van tweehonderd vierkant meter werd bijgeschaafd naar honderdvijftig vierkante meter en hoefde het huis niet per se een karakteristieke eengezinswoning meer te zijn. Ook werd het zoekgebied uitgebreid.

 

Ondanks al deze concessies werd er geen geschikt huis gevonden, en zoals bij andere kandidaten vóór hen, begonnen de twijfels bij Jeroen en Carlijn toe te nemen. Deden ze nog wel goed door met het programma mee te doen? Ze waren inmiddels bijna een jaar verder, en er was afgesproken dat als er na een jaar geen huis gevonden was, ze ermee zouden stoppen.

Op de valreep

Net voordat het jaar voorbij was stond het team van Kopen Zonder Kijken dan toch voor de deur met een bos bloemen: er was eindelijk een huis gekocht. Maar er was meer goed nieuws, het oude huis van het stel werd een halve ton hoger getaxeerd dan verwacht, dus er was ook nog eens extra budget voor de verbouwing. En dit was maar goed ook, want Bob moest later om nog eens veertigduizend euro vragen. Gelukkig hadden de twee inmiddels genoeg vertrouwen in het team en was het extra budget geen probleem. Met al dit geld is er een zowel boven als beneden een aanbouw gerealiseerd, waardoor het huis meer volume kreeg.

Jeroen, Carlijn en Alex uit Kopen Zonder Kijken
© RTL 4

Nooit meer weg

Jeroen en Carlijn moesten dan wel even wachten, maar waren dolenthousiast over het eindresultaat. Roos heeft hun beide smaken, industrieel en landelijk, volgens de twee goed weten te verwerken in het huis. Ze vonden het zelfs zó goed, dat ze het idee kregen dat ze in een hotel waren beland. Het is dus wel duidelijk dat Jeroen en Carlijn voorlopig niet gaan verhuizen. “Het voelt nog steeds heel onwerkelijk hoor, maar doordat we meer onze draai beginnen te vinden, voelt het meer en meer als thuis. We hoeven hier nooit meer weg”, laat Carlijn weten.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland!

Benieuwd hoe het met de andere deelnemers gaat? Zo zit het met Dyan en Vera uit de vorige Kopen Zonder Kijken. En wat deed stylist Roos eigenlijk voor het programma?

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.