Jane Fonda

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jane Fonda
Hollywood

Hoe gaat het nu met Jane Fonda?

|
|

Laatste update:

Actrice en Hollywood-royalty Jane Fonda maakte vorige week bekend dat ze lymfeklierkanker heeft. Hoe gaat het nu met haar?

'Niet de eerste keer'

Jane maakt het gelukkig goed na de eerste drie weken van haar chemotherapie. De 84-jarige actrice en activiste zegt dat ze zich "sterker" voelt dan dat ze zich de afgelopen jaren heeft gevoeld. "Dit is niet de eerste keer dat ik met kanker te maken heb", schrijft Fonda op haar blog. "Ik heb borstkanker gehad, een borstamputatie gehad en ik ben er goed doorheen gekomen en dat zal ik weer doen."

'Liefde en steun'

De afgezwaaide Grace and Frankie-actrice is dankbaar voor alle "liefde en steun" die ze heeft gekregen nadat ze vorige week had bekendgemaakt kanker te hebben. "Zoveel mensen hebben me geschreven en vertelden me over wat voor soort kanker zij hadden of dat ze al meerdere decennia kankervrij zijn. Nou word ik binnenkort 85 dus hoef ik me niet zorgen te maken over 'meerdere decennia'. Een is goed genoeg."

Jane kan door haar vermogen en aanzien net wat meer bewerkstelligen dan de gewone man of vrouw die ziek is. In haar blog herhaalt ze dat ze zich bewust is van het feit dat niet iedereen de toegang heeft tot de "topbehandeling" die zij krijgt. "Dat is niet eerlijk en ik blijf vechten voor gelijke kwaliteitszorg voor iedereen."

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder