• Kopen Zonder Kijken
  • RTL

Hoe gaat het nu met Dyan en Vera uit Kopen Zonder Kijken?

Dyan en Vera uit Kopen Zonder Kijken

Het is wat, van een appartement van 39m2 naar een volledige woning. Dyan en Vera overkwam het. Na een half jaar zelf gezocht te hebben, schreven zij zich in voor Kopen Zonder Kijken. Met succes! Hoe gaat het nu met de dames en wonen ze nog steeds in hun droomhuis?

Tegenvaller

We stonden er in het begin heel nuchter in. Als het uiteindelijk toch zou mislukken, dan wisten we dat ook wel weer goed te krijgen”, zo laat Dyan aan RTL.nl weten. Naarmate de tijd verstreek, begon vooral Dyan toch te twijfelen aan de keuze om mee te doen aan het programma. Uiteindelijk hebben ze tweeënhalf jaar (!) moeten wachten, en zijn er heel wat concessies gedaan. De grootste tegenvaller was dat de tuin uiteindelijk op het Noordoosten lag in plaats van op het Zuiden. Nu ze een tijdje in het huis in Castricum wonen blijkt de zon in de zomer toch nog in hun tuin te komen.

Al met al zijn de twee erg blij met de woning. Ze zouden het huis zelf niet gekocht hebben, omdat er een drukke doorgaande weg voor de deur ligt en ze simpelweg niet zochten naar een huis met een tuin op het Noorden. Blij zijn ze wel met hetgeen dat ze wél van hun wensenlijstje hebben gekregen. Een charmant huis met een nis, een balkon en mooie grote ramen.

Wennen

Net als voorgaande deelnemers, was de eerste dag in het nieuwe huis wennen. Dat er een aantal dingen zijn veranderd, daar kijken de meesten ook niet van op. Zo hebben ze ‘Mufasa’, een spiegel met haar, verplaatst van de badkamer naar de logeerkamer omdat deze deels voor het lichtknopje hing. De twee dingen waar Dyan en Vera zelf nooit voor gekozen hadden? De keuken en het surfboard in de woonkamer. De twee hebben een lichtblauwe keuken met blauwe tegeltjes gekregen. Ze vinden het te gek, maar hadden het zelf nooit aangedurfd. “Ik zou niet eens stilstaan bij een blauwe keuken en in de keukenzaak zou ik er straal voorbijlopen”, geeft Dyan eerlijk toe. Ook de surfplank achter de bank was even wennen, maar hij hangt er nog steeds dus zo’n probleem zal het niet zijn.

Toekomst

Dat het stel écht blij is met het huis is de eerste avond meteen al gebleken. Er werd gelijk een feestje gevierd met familie en vrienden. Voor de komende paar jaar zit het stel goed; mochten ze over vijf jaar hun gezin uit willen breiden, dan zal de tuin weer een bepalende factor zijn. Maar voor nu zitten ze fijn en zijn ze niet van plan om een tekoopbord in de tuin te zetten.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland!

Benieuwd hoe het met de andere deelnemers gaat? Zo zit het met Bonne en Michiel uit de vorige Kopen Zonder Kijken. En hoe zit het nu eigenlijk met het mysterieuze budget van de deelnemers?

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.