• Kopen Zonder Kijken
  • RTL

Hoe gaat het nu met Bonne en Michiel van Kopen Zonder Kijken?

Kopen zonder kijken Bonne en Michiel

Bonne en Michiel woonden al fijn in Leeuwarden, maar het huis werd toch écht te klein voor de twee - zeker met de gigantische boekencollectie van Michiel. Het heeft hen uiteindelijk anderhalf jaar gekost, maar ze hebben met hulp van het Kopen Zonder Kijken-team een nieuw paradijsje kunnen vinden. Wonen ze er nog steeds?

Lees hier ook hoe het nu gaat met de kandidaten van vorige week, Marlies en Volcmar

 

Met een budget van vierenhalve ton dachten de twee een huis op de kop te kunnen tikken. Maar al snel bleek dat het allemaal niet zo makkelijk ging. Het kwam tot het punt dat zelfs een bezichtiging inplannen niet ging. Konden ze eindelijk een bod doen, dan was overbieden met dertig- tot veertigduizend euro zelfs niet genoeg.

Waslijst aan wensen

Los van het budget van de twee, hadden ze ook een wensen- en eisenlijstje voor de nieuwe woning. Zo wilden ze graag een huis in het westen van Leeuwarden, met ruim opgezette benedenverdieping én een ruime keuken, twee slaapkamers, een extra studeerkamer, een tuin op het zuiden én ook nog een overkapping. Alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook nog de eisen. Zo wilde Michiel een rechtgetrokken bovenverdieping, zodat hij niet langer zijn hoofd zou stoten tijdens het doen van de was of gebukt zijn bed in hoefde te kruipen. Ook de boekencollectie van de twee moest een prominent plekje krijgen in het nieuwe paradijs, geen weggemoffelde kastjes meer op zolder.

Laatste reddingsmiddel

Zoals eerdere deelnemers van het programma, realiseerden ook Bonne en Michiel na het kijken van Kopen Zonder Kijken dat dit misschien hun oplossing was. Na een afwijzing voor seizoen drie besloten ze zich alsnog voor seizoen vier aan te melden. Mét succes. “Op voorhand werd er gezegd dat het zo’n negen maanden zou duren, maar uiteindelijk duurde het dubbel zo lang”, laat Bonne aan RTL weten. Toen het team eindelijk een woning vond, bleek er ook nog eens asbest in te zitten die écht verwijderd moest worden. Nog eens vijftienduizend euro door het afvoerputje. Volgens de twee was alle moeite het meer dan waard: “Dit programma heeft voor ons echt iets gedaan wat nodig was. We hadden dit huis op deze plek echt niet zelf kunnen bemachtigen. Dit hadden wij echt niet gedurfd”, Laat Michiel weten.

Mag je daar wel aan zitten?

Nu ze eindelijk in hun nieuwe stekje zijn getrokken – en ja, ze wonen er nog steeds -  is het toch even wennen. Net als eerdere kandidaten vonden Bonne en Michiel het raar dat de cameraploeg niet meer om hen heen hing. Michiel: “We wisten gewoon niet wat we moesten doen. Ook al voelde het meteen als ons huis, toch is het wat onwennig omdat alles in huis nieuw is. Je vraagt je dan bijna af of je overal wel aan mag zitten.” Wat wel een probleem was voor de twee, was de temperatuur in huis. “De vloerverwarming was nog gloednieuw en moest nog ingeregeld worden. Dit moesten we allemaal nog ontdekken en uitvogelen, de eerste week was het dus heel koud in huis”, vertelt Bonne.

De toekomst

Dat de twee nu écht op hun plek zitten, is voor hen wel duidelijk. Ook over het werk van stylist Roos zijn ze erg te spreken. “Eigenlijk heeft iedereen een Roos nodig”, vindt Bonne weten. Het huis is na drie maanden ook nog bijna onveranderd. Wel zijn de fruitmand en het badmatje vervangen en is het droogbloemenboeket weggehaald. De twee hebben zeker niet stil gezeten, zowel de voor- als achtertuin zijn volledig aangepakt. Voor de kelder, die door een tekort aan budget niet is meegenomen, hebben ze ook nog plannen. Dit moet een extra bergruimte worden voor kookspullen en voorraad. De mannen geven aan hier de komende tien jaar zeker te willen blijven wonen. Een toekomstdroom voor over vijftig jaar hebben ze wel: een huis aan het water, mét een bootje!

 

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland!

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.