Hoe eindigde Jurassic World: Fallen Kingdom ook al weer?

Jurassic World Dominion

Jurassic World Dominion draait vanaf vandaag in de bioscoop! Waar waren de hoofdrolspelers ook al weer gebleven, en waarom lopen er dino’s vrij rond in deze afsluiter van de Jurassic World-trilogie? Fris je Jurassic World-kennis nog even op voor je naar de bios stampt!

In Jurassic World: Fallen Kingdom dreigt een vulkaanuitbarsting heel Jurassic World te vernietigen. De dinosaurussen lopen inmiddels vrij rond op het eiland nadat het park eerder vernietigd werd. Huurlingen bezoeken het eiland soms om waardevolle technologie te stelen, en tijdens één van hun operaties ontsnappen de gevaarlijke mosasaurussen naar de open zee… Slecht nieuws als je graag een pleziertochtje maakt op een jacht!

Dino te koop!

Benjamin Lockwood, één van de oprichters van Jurassic World, wil de zielige dino’s redden om ze op een nieuw eiland te huisvesten. Zijn assistent Eli Mills huurt Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) in om hierbij te helpen. De helden weten natuurlijk niet dat Mills hele andere plannen heeft: hij wil de geredde dino’s veilen aan de hoogste bieder!

Zodra de prehistorische dieren gered zijn start de veiling. Owen en Claire verstoren deze bijeenkomst en laten een paar dino’s ontsnappen. De beesten richten een ware verwoesting aan en na een ontploffing dreigen alle dinosaurussen te stikken… Owen en Claire accepteren dat dino’s voor een tweede keer uitsterven, maar het meisje Maisie laat de dieren ontsnappen. Er breekt een tijdperk aan waarin mens en dino samen moeten zien te leven op onze planeet.

Maisie blijkt zélf trouwens een kloon, net als de dinosaurussen in Jurassic Park/World. Omdat mensen klonen misschien nog wel een dommer idee is dan het kweken van dinosaurussen, vertrekken Owen en Claire mét Maisie naar een afgelegen gebied, om haar groot te brengen.

Grote bedrijven jagen nog steeds op dino’s én op Maisie, om van de technologie wapens te maken. Hoe de tweede Jurassic Park-trilogie afloopt zie je vanaf vandaag in de bioscoop! Veronica Superguide interviewde Chris Pratt, Jeff Goldblum én Bryce Dallas Howard over de nieuwe film: hier lees je wat ze te zeggen hadden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.