Ho, wacht even: zit Ash niet in Detective Pikachu?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ho, wacht even: zit Ash niet in Detective Pikachu?

Ho, wacht even: zit Ash niet in Detective Pikachu?

|
|

Laatste update:

Als we ook maar iets geleerd hebben in twintig jaar Pokémon, is het wel dat een trainer nergens is zonder zijn geliefde monsters. Maar de eerste live-action Pokémon-film Detective Pikachu kiest er tóch voor om Ash Ketchum te omzeilen. Hoe dan?

Ash zonder Pikachu: dat is natuurlijk niet te bevatten. Pikachu zonder Ash blijkbaar wel. Volgens regisseur Rob Letterman zat iedereens favoriete trainer al in genoeg Pokémon-animatiefilms. "Voor de eerste live-actionversie leek het me een goed idee om eens iets te doen met een ander personage", zo schrijft Movieweb. Zucht. 

Vreemdganger

Pikachu gaat in zijn Detective-film nu vreemd met een andere jongeman, gespeeld door The Get Down-acteur Justice Smith. Zijn personage slaat de handen ineen met deze Pikachu-Sherlock om te achterhalen wat er gebeurde met zijn vermiste vader. Waarschijnlijk kruipt de gele muis nu ook gewoon in een pokéball want: fuck tradities (en Ash is er toch niet).    

Ryan Reynolds

Aan Ryan Reynolds de taak om het Ash-loze gat op te vullen met zijn zwoele stemgeluid. De Deadpool-acteur neemt Pikachu namelijk voor zijn rekening en kruipt ook in een motion-capturepakje voor de bewegingen. Kathryn Newton uit Big Little Lies pakte de vrouwelijke hoofdrol. Overigens: wie zichzelf al wil spoileren kan nu al terecht bij de gelijknamige 3DS-game uit 2016; deze film volgt waarschijnlijk dezelfde verhaallijn. 

Je ziet Detective Pikachu vanaf 10 mei 2019 in de bioscoop.     

Lees verder