HLF8: Heleen van Royen op het Boekenbal betrapt door drie schrijfsters

Dit weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse Boekenbal. Dé avond waarop schrijvers hun pen inruilen voor drank, en dat levert altijd smeuïge anekdotes op. In HLF8 vertelt Heleen van Royen wat haar op de wc is overkomen.

Heleen van Royen in HLF8

“Heb jij het nog leuk gehad bij het Boekenbal, nog grensoverschrijdende dingen meegemaakt?”, vraagt Hélène Hendriks aan de schrijfster. “Niet genoeg”, grapt Heleen. Ze vertelt dat het boekenbal voor haar voelt alsof ze een dier in Artis is. “Je ziet mensen kijken van daar loopt ze.” Gelukkig zijn er volgens Heleen genoeg plekken waar je je kunt verstoppen. “In de Stadsschouwburg zijn heel veel gangetjes en hoekjes.” Daar gebeuren de ‘spannende dingen’.

Korset

Ondanks dit brede pallet aan geheime spots, belandde Heleen toch nog in een behoorlijk ongemakkelijke situatie. Ze droeg, speciaal voor de gelegenheid, een ultrastrak korset die ze zelf niet kon uit kon trekken. Daarom ging haar vriend, Bart, met haar mee naar de wc om een handje te helpen. 

Betrapt

“Wij zaten echt vijf minuten lang op die wc en toen kwamen we eruit en stonden er net drie schrijfsters op ons te wachten.” Bij Heleen, die door haar seksdagboek en seksgerelateerde uitspraken nogal een reputatie heeft, roept dat vraagtekens op. Daarom vraagt Hélène zich af of Heleen wel helemaal de waarheid spreekt. “Heb je echt niks gedaan?”, vraagt ze. “Nee, nee, ja alleen geplast ja.”

HLF8 is iedere werkdag om 19:30 te zien op SBS 6.