• Hollywood

Hilaria Baldwin een jaar na fatale ongeluk: ‘Het gaat niet goed met ons’

Door Birgit Roobol
Hilaria Baldwin

Het gaat niet goed met Alec en Hilaria Baldwin. De aanleiding is het fatale ongeluk op de set van de Amerikaanse western Rust waarbij Alec ruim een jaar geleden cameravrouw Halyna Hutchins neerschoot.

In een interview met Extra vertelt de moeder van zeven kinderen geëmotioneerd over het schietincident. “Het was en is een tragedie die niemand zich had kunnen voorstellen.” Het gezin heeft nog steeds veel last van het ongeluk. Ook kreeg Alec veel kritiek en werd hij zelfs met de dood bedreigd. 

Het fatale ongeluk

Alec Baldwin was in New Mexico bezig met de opnames van de nieuwe film Rust. Toen hij tijdens de voorbereidingen voor een scène zijn revolver uit de holster haalde, ging het wapen af. Cameravrouw Halyna Hutchins werd dodelijk getroffen door de kogel, die ook regisseur Joel Souza raakte.

Onderzoek

Het schietincident werd onderzocht door de FBI. Het onderzoek wees uit dat er van een mechanisch falen geen sprake was en dat de trekker moet zijn overgehaald. Maar volgens de acteur was hij juist slachtoffer en klaagde de acteur vier crewleden aan. In oktober werd bekend dat er een schikking is getroffen met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de cameravrouw.

Terug op het witte doek?

Of we Alec óóit nog terugzien in een film of serie blijft voorlopig de vraag. Al zei de acteur daarover in een interview met ABC News“Ik geef geen ene drol meer om mijn carrière. Wil ik hierna nog wel werken? Is het dat waard?”