Bruce Springsteen Western Stars Film Trailer

Veronica Superguide logo
Bruce Springsteen Western Stars Film Trailer

Hier is de trailer voor de Bruce Springsteen-film Western Stars

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al is Bruce Springsteen dit jaar niet op tournee, toch zijn het weer goede tijden voor fans van de rocklegende uit New Jersey: na de Netflix-concertregistratie Springsteen on Broadway, het nieuwe album Western Stars, en de alom bejubelde komedie Blinded by the Light komt er nu ook een Western Stars-bioscoopfilm. Wat, krijgen we na Bohemian Rhapsody en Rocketman nu ook een Bruce-biopic? Nee, Western Stars wordt een concertregistratie van de enige keer dat The Boss dit jongste album live gespeeld heeft. Tussen de nummers door komen er dan oude archiefbeelden en fragmenten waarin we hem aan het woord horen.

Western Stars-album voor één keer in zijn geheel live uitgevoerd

Het album Western Stars kwam in juni uit en kreeg overal geweldige kritieken. Toch was het snel was duidelijk dat dit meer een luisterplaat dan een liveplaat was. Daarnaast hadden veel nummers een orkestbegeleiding, wat live-uitvoeringen op tournee nog lastiger maakt. Voor één keer heeft The Boss de hele plaat toch met een compleet orkest live uitgevoerd. Dit deed hij in zijn eigen oude schuur, voor een select publiek. Het is allemaal gefilmd, en nu kunnen fans van The Boss in de bios alsnog meegenieten van dat ene concert waarbij nieuwkomers in zijn oevre als The Wayfarer, There Goes My Miracle, Moonlight Motel en natuurlijk het titelnummer allemaal op één avond vertolkt zijn.

Door Spingsteen zelf geregisseerd

Het mede door Spingsteen zelf geregisseerde Western Stars gaat begin september in première op het prestigieuze filmfestival van Toronto. Later deze herfst moet de film ook in de Amerikaanse bioscopen uitkomen. Het is nog niet helemaal zeker of de film ook hier op het witte doek te zien zal zijn, maar daar hopen we natuurlijk wel op. Die andere Springsteen-film Blinded by the Light draait trouwens sinds donderdag 22 augustus in de bioscoop. Hierin zien we het waargebeurde verhaal van een Pakistaans buitenbeentje in het troosteloze Luton van de jaren '80, die helemaal bezeten raakt van The Boss als hij diens muziek leert kennen.

Lees verder