Hier is de eerste trailer voor de nieuwe Pixar-film Onward

Veronica Superguide logo
Hier is de eerste trailer voor de nieuwe Pixar-film Onward

Hier is de eerste trailer voor de nieuwe Pixar-film Onward

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Pixar heeft de eerste trailer onthuld voor hun nieuwe film Onward. In december vertelden we je al dat deze film zou gaan over twee elfenbroers op een speurtocht naar magie, en dat de stemmen afkomstig zouden zijn van Tom “Spider-Man” Holland en Chris “Star-Lord” Pratt. Nu krijgen we dus ook een beeld van hoe dat er uit gaat zien.

“Bah, eenhoorns”

Onward draait rond de schuchtere Ian Lighfoot (Tom Holland) en zijn stoere oude broer Barney (Chris Pratt). De film speelt zich af in een wereld waarin niet mensen en dieren de dienst uitmaken. In plaats daarvan zijn het juist elfen, kabouters en andere fantasiewezens die het voor het zeggen hebben. En waar wij in deze wereld dromen van eenhoorns, zijn deze beesten in de wereld van Ian en Barney een regelrechte plaag; het zijn de Ibissen van de elfenwereld. “Bah, eenhoorns” horen we Ian dan ook roepen nadat hij er een paar wegjaagt.

Autobiografisch idee achter de film

Vorig jaar lichtte regisseur Dan Scanlon op de D23 Expo al het autobiografische idee achter zijn film toe: hij had zelf op jonge leeftijd zijn vader verloren en vroeg zich altijd af wat voor iemand dit geweest was. “In deze film vertellen we het verhaal van twee tienerjongens wiens vader overleed toen ze te jong waren om hem te herinneren. Maar met dank aan de magie in deze wereld gaan zij op een speurtocht in de hoop nog één keer een laatste magische dag met hem door te kunnen brengen”, aldus de regisseur die eerder onder meer Monsters University maakte. Dat klinkt nu al als een onvervalste Pixar-tranentrekker.

Onward is vanaf woensdag 4 maart 2020 te zien in de bioscopen. De eerstvolgende Pixar komt echter al een stuk eerder; dat wordt namelijk Toy Story 4, en die draait al vanaf 26 juni.

Lees verder