Enzo in Heel Holland Bakt

Veronica Superguide logo
Enzo in Heel Holland Bakt
NPOHeel Holland Bakt

HHB-Enzo was bang dat vegan baksels niet in de smaak zouden vallen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Isabel Ockers

Enzo Pérès-Labourdette, de grote winnaar van Heel Holland Bakt 2022, vroeg zich voor hij zich opgaf af "of het wel kon, een plantaardige bakker in het programma". Nou en of dat kan. Hij inspireerde de jury en wordt nu overspoeld met berichten van thuisbakkers die het “vet vinden”.

'Vooral Robèrt is een echte bourgondiër'

Dat vertelt de eerste plantaardige bakker die meedeed aan het programma zondag aan het ANP. Enzo vond het erg spannend of zijn baksels in de smaak gingen vallen. En dan maakt hij zich met name zorgen om één jurylid. "Vooral Robèrt is een echte bourgondiër."

 

'Mensen vinden het vet'

Gelukkig waren de zorgen van Enzo nergens voor nodig. Hij werd júist geprezen door zijn veganistische werkwijze. Zowel jurylid Janny van der Heijden als Robèrt van Beckhoven raakte geïnspireerd.

Dat is niet per se de insteek geweest toen Enzo zich opgaf. "Ik ben vooral mee gaan doen met het idee: dit is hoe ik bak." Sinds zijn deelname krijgt hij echter "echt bizar veel berichten.Van mensen die een allergie hebben, vegan zijn of die duurzaam willen leven maar ook lekker willen eten en aangeven het vet te vinden."

Veganistisch kookboek

De plannen voor zijn veganistische bakboek liggen er al, dat verschijnt in het voorjaar van 2023. Maar Enzo is zeker niet van plan om daarna in de vergetelheid te raken. Hij zit nog bomvol ideeën. "Bijvoorbeeld voor geïllustreerde kinderbakboeken. Of misschien een high tea-boek. Dus ik denk dat het er misschien wel meer gaan worden op den duur."

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder