Het is weekend! 7 Netflix-tips die je ZEKER nog niet kent

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het is weekend! 7 Netflix-tips die je ZEKER nog niet kent

Het is weekend! 7 Netflix-tips die je ZEKER nog niet kent

|
|

Laatste update:

Word je er ook niet moe van als iemand je voor de 300ste keer Casa de Papel aanbeveelt? Wij doken de krochten van Netflix in en hebben zeven titels voor je opgevist die je nog niet kent, maar wel het kijken waard zijn.

‘Ik wil…’

‘...Iets spannends, maar aparts’

Utopia | Serie

Nee, niet de realityshow. Een groepje nerds stuit op een mysterieuze comic en belandt hiermee op de dodenlijst van een genadeloze organisatie. Utopia is spannend, weird en ziet eruit alsof je net een paar magic mushrooms naar binnen hebt geschoven. Aanradertje!

‘...iets dramatisch’

Be Here Now | Docu

Andy Whitfield is bekend van zijn rol als Spartacus. In 2010 wordt er kanker bij hem geconstateerd. Met de verwachting dat hij het zal overleven, besluiten Andy en zijn vrouw zijn behandeling te filmen. Wat geen van beide op dat moment weet is dat Andy zijn ziekte niet zal overleven. Het resultaat is een indrukwekkende, maar dramatische documentaire.

‘...Iets met een simpele opzet’

Kring (Circle) | Film

Een groep mensen staat aan de poorten van het hiernamaals. Eén van hen mag blijven leven. Wie dat is, dat moeten ze zelf bepalen. De groep moet om de paar minuten beslissen wie de volgende is die afvalt en dus het loodje legt. Een lekkere budgetthriller die onverwacht uit de hoek komt. Een meesterwerk is het niet, een retevermakelijke film wel.

‘...Iets waarbij mannen elkaar vakkundig aftuigen’

Headshot | Film

Wellicht doen The Raid & The Raid 2: Berandal een belletje rinkelen. Headshot, over een man met geheugenverlies die ontwaakt uit een coma, is het minder bekende broertje van deze Indonesische toppers. Dit neemt niet weg dat de actie ook hier weer moddervet is. De film is één grote adrenalinestoot.

‘...Iets wat iedere filmliefhebber wel kent, maar ik nog niet’

Oldboy - Film

Koreanen kunnen verdienstelijke films in elkaar knutselen. Oldboy is hier het schoolvoorbeeld van. Het verhaal is raar, de thematiek ambitieus, de vechtscènes meesterlijk en de plottwist aan het einde volkomen krankzinnig. Op een fantastische manier. 

‘...Iets grappigs, maar pakkends’

Neal Brennan - Three Mics | Stand-up

Three Mics, van de droogkomische Neal Brennan is een openbaring. Weinig comedyshows zijn zo eerlijk en hilarisch tegelijk. Drie microfoons liggen ten grondslag aan de show. Eentje voor moppen, eentje voor serieuze zaken en eentje voor stand-up. Door de afwisseling verveelt Brennans show geen moment. 

‘...Iets waarbij ik letterlijk mijn brein uit kan zetten’

Property Brothers | Realityserie

Property Brothers is het reality-equivalent van een McKroket. Compleet nutteloos, vreselijk slecht voor je, maar soms heel lekker. De gebroeders Scott vinden vervallen hutjes voor wanhopige stelletjes, kopen ze (de hutjes, niet de stelletjes) en gaan ermee aan de slag. Het is gescript tot en met, soms tenenkrommend slecht, onbedoeld hilarisch en perfect voor een brakke zondag.
Het is weekend! 7 Netflix-tips die je ZEKER nog niet kent

Lees verder