Het houdt niet op: nu ook Harry Potter-Cruise

Veronica Superguide logo
Het houdt niet op: nu ook Harry Potter-Cruise

Het houdt niet op: nu ook Harry Potter-Cruise

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Harry Potter-fans kunnen jaren na de release van het laatste boek en de laatste film nog steeds dagelijks hun hart ophalen. Met allerlei studio-tours en tentoonstellingen. Maar voor wie dat nog niet genoeg is, bestaat er nu ook een zesdaagse cruise helemaal in het Potter-thema. Yay!

Gat in de markt

Barge Lady Cruises heeft een gat in de markt gevonden: een Harry Potter-cruise die superfans van de ene filmlocatie naar de andere brengt. De zesdaagse reis gaat van start in Londen en vaart daarna naar Virginia Water - de plek waar Harry Potter de hippogrief Scheurbek ontmoette - en Dorney Court. Daar is namelijk de straat ‘Privet Drive’ gelegen, waar Harry volgens het boek van J.K. Rowling zijn jeugdjaren doorbracht bij de familie Duffeling. 
Het houdt niet op: nu ook Harry Potter-Cruise

Er is daarnaast ook een bezoekje aan Warner Bros Harry Potter Studio’s in het programma opgenomen, waar reizigers grote stukken van de echte filmset kunnen bewonderen. Verder kunnen er ter plaatse ook foto’s worden gemaakt, uniformen worden gekocht en kunnen gasten hun Hogwarts House ontdekken terwijl ze een boterbiertje drinken.

Grote Hal van Zweinstein

Tot slot bezoekt de cruise Oxford, waar het zogenaamde Christ Church College ligt. De Grote Hal van Zweinstein is een exacte kopie van de grote hal in Oxford. Wie zich dus een dagje een echte Zweinstein-leerling wil voelen is daar aan het juiste adres. Tussen aanlegplaatsen door kunnen gasten genieten van activiteiten in Harry Potter-thema en alle personeelsleden zullen bovendien een echte tovernaarsoutfit dragen. 
Het houdt niet op: nu ook Harry Potter-Cruise

Prijskaartje

Wie graag meewil op zo’n cruise, kan zijn Galjoenen maar beter vast van de spaarrekening halen. Een tripje met de Magna Carta kost zo’n 3376 euro per persoon. De cruise gaat deze zomer voor het eerst van start en zal tussen 5 en 11 augustus, en dan nog een keer tussen 19 en 25 augustus uitvaren. Wie zich toch niet helemaal kan vinden in het Harry Potter-thema, zijn er nog andere opties. Zo heeft het bedrijf ook een cruise die helemaal in het teken staat van de populaire BBC-reeks Downton Abbey.

Lees verder