Het einde van een tijdperk: Jerry Springer-show gecanceld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het einde van een tijdperk: Jerry Springer-show gecanceld

Het einde van een tijdperk: Jerry Springer-show gecanceld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Jerry Springer Show: al dertig jaar was het op de Amerikaanse buis en nu pas stopt het programma ermee.

Sinds 1991 introduceerde politicus en tv-persoonlijkheid Jerry Springer gasten in de show, die in een persoonlijke crisis zaten en geconfronteerd werden met iemand waarmee ze een conflict hadden. Totdat de beveiliging ze al vechtend uit elkaar moest halen.

Worstelevenement

‘In de handen van Springer werd het ooit rustige programma meer een worstelevenement in combinatie met een soort circusshow’, omschrijft de website Screen Rant de show. Critici keurde deze vorm van entertainment af maar desondanks zorgde het format voor een populair tv-programma die nog lang voortduurde.

Nu pas geannuleerd

Aan al die jaren vol vechtende rivalen is nu een einde gekomen. Er worden geen nieuwe afleveringen gemaakt en alleen herhalingen worden nog uitgezonden. Dat het nog zo lang bestond is verbazingwekkend. In de jaren ’90 was de show hét voorbeeld van slechte televisie.

Desondanks volgden er meer realityprogramma’s die een soortgelijke insteek hadden en die The Jerry Springer Show als voorbeeld gebruikten. Het publiek krijgt te zien wat ze eigenlijk wíllen zien: idioten op tv die zich daar ook naar gedragen. 

Lees verder