Henry Cavill gaat Sherlock Holmes spelen

Veronica Superguide logo
Henry Cavill gaat Sherlock Holmes spelen

Henry Cavill gaat Sherlock Holmes spelen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al aardig wat acteurs hebben de afgelopen 10 jaar de rol van Sherlock Holmes gespeeld; Benedict Cumberbatch in de Sherlock-serie, Robert Downey Junior in de bioscopen, en Johnny Lee Miller in Elementary. Nu kunnen we een nieuwe naam aan het lijstje toevoegen: meesteracteur Henry Cavill gaat ook de beroemde Britse detective vertolken. En hier komt de twist: de Man van Staal gaat slechts een bijrol spelen in Enola Holmes, wat een film wordt over Sherlocks kleine zusje. Die wordt gespeeld door Millie Bobby Brown, beter bekend als Eleven uit Stranger Things.

Geen uitmelkerij

Dit klinkt in eerste instantie misschien als een staaltje uitmelkerij van het niveau Pennyworth, maar dat valt best mee: er is namelijk al sinds 2006 een hele boekenserie over Enola Holmes, waarvan inmiddels al zes delen zijn verschenen. Dit kan dus een interessante franchise worden voor de 15-jarige actrice, die haar zaakjes goed voor elkaar lijkt te hebben: zij is immers ook één van de producenten van de film. Naast Brown en Cavill zal ook Helena Bonham Carter vermoedelijk in de film te zien zijn als Enola's moeder (en vermoedelijk dus ook de moeder van Sherlock).

Wel of geen snor?

De eerste vraag die ons te binnen schiet nu we horen dat Henry meedoet is natuurlijk of hij in zijn rol als superspeurneus wel of geen snor zal dragen. Het zal nog even duren voordat we daarop het antwoord weten, want de opnames voor Enola Holmes gaan op zijn vroegst eind van de zomer beginnen.

Lees verder