Henkjan Smits heeft opnieuw prostaatkanker: 'Het gaat goed'

Slecht nieuws voor Henkjan Smits: hij heeft opnieuw prostaatkanker. De 61-jarige presentator vertelt over zijn diagnose in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed, in gesprek met Malou Holshuijsen en Roos Schlikker.

Henkjan Smits
© Brunopress

Het is helaas niet de eerste keer dat Henkjan te maken krijgt met deze ziekte. Tien jaar geleden is het oud-Idols jurylid al behandeld voor prostaatkanker, maar nu zit hij alweer een tijd in hetzelfde proces. "Vlak voor corona is het teruggekomen", geeft hij aan in de podcast.

'Waarom vertel ik dit?'

Henkjan vertelt dus dat het al een hele tijd geleden is geweest dat hij het slechte nieuws te horen kreeg. "Waarom vertel ik dit, want ik heb dit aan nog niemand verteld", zegt hij. "Ik heb het nou toch al gezegd. Ik ben opnieuw bestraald omdat het in mijn lymfeklieren zat. Een uitzaaiing."

Niet zenuwachtig

Gelukkig voelt hij zich op dit moment enigszins goed. "Ik ben niet zenuwachtig", vertelt Henkjan. "Ik merk het wel aan mijn omgeving. Er zit nog steeds iets, dat heeft heel lang dezelfde waarde gehad. Ik ga er wel van uit dat dit nog heel lang duurt."

Bron: ANP/Veronica Superguide