Help André van der Toorn in de strijd tegen geldverspilling

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Help André van der Toorn in de strijd tegen geldverspilling

Help André van der Toorn in de strijd tegen geldverspilling

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Iedereen kent ze, van die projecten en initiatieven waar geen mens op zit te wachten. Van die absurde subsidies, mislukte bouwplannen, dure rekenfouten, niet werkende regels en ondoordachte projecten. De voorbeelden zijn vaak zó bizar dat het gewoon lachwekkend is, maar het kost állemaal geld en het wordt betaald Van Onze Centen.

Geldverspilling

Jaarlijks betalen Nederlanders bij elkaar meer dan 150 miljard euro aan belastingen, maar een deel daarvan wordt verspild aan de meest bizarre projecten. In het nieuwe programma Van onze centen stelt André van der Toorn deze massale verspilling aan de kaak. 

Bizarre voorbeelden

Na de bekendmaking van dit programma kwamen gelijk honderden meldingen binnen. Zo is er een busbaan waar 1,2 miljoen euro voor betaald is, maar waar nooit een bus overheen rijdt. Of een hek om wilde zwijnen tegen te houden à 200.000 euro waar de zwijnen vrolijk omheen wandelen.

Financiële blunders

“In Van Onze Centen komen we in actie tegen de vaak pijnlijk knullige verspilling van onze belastingcenten. Bewapend met gezond verstand en een flinke dosis humor stellen we de zaken aan de kaak en halen we verhaal bij de verantwoordelijken. Want elk jaar verdwijnen er miljoenen euro's in de bodemloze put van financiële blunders,” aldus SBS6.

Oproep

Voor het programma is de zender op zoek naar nóg meer voorbeelden van totale geldverspilling. Heb jij zo’n voorbeeld bij jou in de buurt? Je kunt je verhaal hier doorgeven.

Van Onze Centen

Het nieuwe SBS-programma Van Onze Centen is vanaf woensdag 10 mei om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Lees verder