Doug Bradley als Pinhead in Hellraiser uit 1987

Veronica Superguide logo
Doug Bradley als Pinhead in Hellraiser uit 1987

Hell yes! Regisseur Clive Barker heeft Hellraiser-rechten terug

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Clive Barker, die de horrorfilm Hellraiser regisseerde, heeft de rechten over de franchise teruggekregen! En dat is goed nieuws, onder meer met het oog op die aankomende Hellraiser-serie op HBO!

Hellraiser-verhaal terug bij originele regisseur

Na een heleboel juridisch gedoe is het Clive Barker gelukt om de rechten over Hellraiser terug te krijgen. Barker is de schrijver en regisseur van de originele film uit 1987. De zaak draaide om het auteursrecht, dat nu dus weer bij Barker ligt. We lezen op THR dat er een schikking getroffen is, zodat Barker op 19 december 2021 weer kan beschikken over het ‘onderliggende verhaal en het script van de originele film’.

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

Hellraiser-serie op HBO in de maak

Alles dat na de originele film uit 1987 met Hellraiser is gebeurd, staat dus eigenlijk los van Barker. Nieuwe projecten, die na die 19 december 2021, gepland staan, hebben echter wel weer toestemming van de originele regisseur nodig. En dat is goed nieuws, niet alleen voor de man die de franchise gestart is, maar ook voor de fans! De twee lopende projecten kunnen namelijk alleen maar beter worden met zijn bemoeienis. We hebben het dan over de Hellraiser-serie die HBO ontwikkelt en de film van David Bruckner (The Nighthouse).

Zodra we meer weten over de toekomst van de Hellraiser-franchise lees je dat natuurlijk onmiddellijk! Voor nu wijzen we je echter graag op wat ander griezelvoer: dit zijn wat ons betreft de 25 beste horrorfilms allertijden.

Lees verder