Helga van Leur en Rachel Hazes

Veronica Superguide logo
Helga van Leur en Rachel Hazes

Helga van Leur kijkt met verbazing naar interview Rachel Hazes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Als Rachel Hazes niet in het showbizznieuws komt met sneren rondom de Hazes-soap of uitspraken over de familiebanden, dán is het wel omdat ze een nieuw Hazes-project uit de grond stampt. RTL Boulevard sprak Rachel over haar nieuwe Hazes-kledinglijn en de bekende tv-meteoroloog Helga van Leur bleef verbaasd achter...

Rachel haalde deze week Boulevard én Shownieuws met haar slippers, badjassen en andere Hazes-prullaria, zoals een vlieger en een koelbox. De redacties hoopten on the side waarschijnlijk nog wat juicy quotes te scoren, maar er kwam helaas voor hen niets wereldschokkends uit. Er klinkt ook felle kritiek op het item van Boulevard.

'Dat dit je leven is...'

Het fragment kwam aan bod in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. "Ik dacht heel veel. Ik dacht: moet ik nou medelijden met haar hebben?", reageerde gast Helga van Leur. "Dat dat je leven nu nog is, dacht ik eigenlijk. Dat je nog heel erg in het verleden zit." En hoe zit het met RTL Boulevard? "Het is een keuze dat een programma zegt: ‘Wij vinden dat dat aandacht behoeft, want de mensen hebben er interesse in.’ Het zou ook niet mijn keuze zijn, maar het is komkommertijd. Misschien heeft ze er wel voor betaald."

Win het weekend van je dromen!

Ook Tijs van den Brink fel

Op1-presentator Tijs van den Brink gaat nog een stapje verder. Hij vindt deze - in zijn ogen - 'gratis promotie' voor Rachel "heel ongezond en ongebruikelijk". Hij zegt 'dat je een grens moet trekken' bij zulke spulletjes. Als iemand een interessant boek te promoten heeft, zou een interview volgens hem bijvoorbeeld wel kunnen. Maar aan de andere kant: het blijft commerciële tv. Hazes-koelboxen promoten - mits dat de intentie was - is niet verboden.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder