Fundamentalisten flippen: Twee moeders in beeld bij Toy Story 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fundamentalisten flippen: Twee moeders in beeld bij Toy Story 4

Fundamentalistische huisvrouwen flippen: Twee moeders in beeld bij Toy Story 4

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een fundamentalistische Amerikaanse lobbygroep heeft wat verzonnen om zich mee bezig te houden (wat zouden ze van een donkere Ariel vinden?). Ze roepen op tot een boycot van de Disney-film Toy Story 4. Hoezo? Waarom? Verschijnt Woody naakt in beeld? Blaast Bo Beep zichzelf op in een winkelcentrum? Snijdt Buzz Lightroom zijn polsen door na excessief paddogebruik? Eh, nee. 

Twee moeders, aah!

Nee, geen geweld of porno in Toy Story 4. Waar de fundamentalistische groep over valt is de zichtbaarheid van een gezin met twee moeders. In de film is namelijk te zien dat twee moeders samen een kind naar school brengen en even later zie je hoe de twee hun kind weer van school halen. Oh. My. God.

(Straight) family values

De lobbygroep vindt het vreselijk dat er een familie met twee moeders te zien is: "Een familiefilm als Toy Story 4 is de laatste plek waar ouders zouden moeten vrezen dat hun kinderen worden geconfronteerd met inhoud op het gebied van seksuele oriëntatie", staat op de website van de club, One Million Moms.

Website vol waarschuwingen

Op deze, eh, nogal aparte website worden ouders onder andere gewaarschuwd voor alle scènes met homoseksuele karakters in de media. Deze media, en praktisch ieder merk dat zich uitspreekt voor homorechten, of inhaakt op de Gay Pride maand, krijgt te maken met een oproep voor boycot. Zo ook Toy Story 4: "Het was volstrekt onnodig om twee lesbiennes in de film te stoppen. Disney heeft er bewust voor gekozen politiek correct te zijn in plaats van een familievriendelijke film te maken." Whut? En al die families met homo- en biseksuele ouders dan?

Buzz off

Ondertussen hoeft Disney met succesnummer Toy Story 4 niet zoveel te vrezen van de oproep, want de extreme site heeft tot nu toe een kleine 13.000 handtekeningen opgehaald met een petitie (jup, er is weer een petitie). Dat is zo'n 0,004 procent van de Amerikaanse bevolking en waarschijnlijk het aantal kaarten dat binnen 5 minuten werd verkocht voor de film: Toy Story 4 loopt als een zonnetje. Ga je ook? 

Lees verder