het familiediner bert van leeuwen ad mario ruzie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
het familiediner bert van leeuwen ad mario ruzie
NPOTV

Heftige ruzie tussen broers Ad en Mario in Het Familiediner: ‘Stomme koe’

|
|

Laatste update:

In Het Familiediner maken we kennis met broers Ad en Mario. De ruzie, die tien jaar geleden begon, is flink uit de hand gelopen: “Ik kon de tering krijgen met m’n familie.

Ad en Mario in Het Familiediner

In Het Familiediner bemiddelt Bert van Leeuwen – en gelukkig niet Tijs van den Brink! – bij familieruzies. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt Bert ingeschakeld door Jos. Hij wil de ruzie tussen zijn broers Mario en Ad helpen bijleggen. Zij hebben elkaar al ruim tien jaar niet meer gesproken. De kern van het conflict is terug te leiden naar de vrouw van Mario. Zij vroeg Ad haar te helpen om Mario wat te kalmeren. Mario bleek echter niet gediend van advies van zijn broer.

‘Stomme koe’

Ad legt uit waarom het volgens hem mis is gegaan: “Omdat hij wel eens een beetje doordraait, en dan gaat ie schelden en vloeken.” Ad kan zich de bewuste ruzie ook nog goed herinneren. Het begon allemaal toen Mario zijn toenmalige vrouw uitschold: “Dan was het van: ‘Stomme koe, stomme kut, wat ben je nou weer vergeten?’” Toen Ad hem daar vervolgens op aansprak, werd hij weggestuurd door Mario.

Maar Mario heeft god gevonden

Mario heeft echter een heel eigen versie van die ruzie: Ad is juist degene die kwaad is opgestaan. “Ik kon de tering krijgen met m’n familie”, zo vertelt Mario. Maar goed, hoe het ook zij: Mario is inmiddels een ander mens. Zo vertelt hij met tranen in zijn ogen inmiddels god gevonden te hebben: “Toen ben ik van die keiharde bink, die goede Mario geworden, die 50 jaar verborgen had gezeten.

Komt dat nog goed?

Ad is meer dan bereid om het bij te leggen: er is slechts een sorry van Mario voor nodig. Hij verwacht alleen niet dat Mario zijn gedrag zal toegeven. Mario heeft echter weer een andere kijk op de situatie: hij heeft Ad wel degelijk benaderd! Komt dat nog goed?

Gelukkig blijken beide broers in de limo gestapt te zijn! Ze geven elkaar een hand en een knuffel, en daarmee is de kous voor hen beiden afgedaan.

Check hier wat er na de opnames met de kandidaten van Het Familiediner gebeurt. Ook leuk: dit zijn de vijf opmerkelijkste ruzies uit de geschiedenis van het programma.

Het Familiediner zie je elke maandag om 21:30 uur op NPO1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder