Heftige ruzie om kat bij Mr. Frank Visser: ‘Héle nare mensen!’

Rob en Gerda in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Je hebt hondenmensen, kattenmensen én ‘oprotten-met-die-beesten’-mensen! Mr. Frank Visser stond tussen katteneigenaren én de ex-eigenaren van een kip in. Kijkers trokken al dat dierenleed maar slecht.

Kat Giovanni was de schrik van de buurt, en overburen Gerda en Rob hadden veel last van de kat. Hij liep rond in hun tuin en zat daar regelmatig achter alle dieren aan. Hij vermoordde zelfs de hoogbejaarde kip van Gerda. Het baasje van Gio, Deborah, deed haar best om de kat zoveel mogelijk binnen te houden, maar vond het ook erg zielig. Tegelijkertijd dreigden Rob en Gerda om Giovanni te verdrinken als ze hem te pakken kregen.

Hele nare mensen

Overbuurvrouw Gerda is (terecht) boos over de aanvallen op haar dieren, maar volgens veel kijkers reageerde ze wel érg agressief op de eigenaren van Giovanni. In elke uitspraak zat wel een steek onder water, en dat ging wel héél snel vervelen! ‘Als ik de kop van die kat zie, en die kop van haar, dan zie ik het wel. Héle nare mensen zijn het.’

Wat nu met Gio?

Mr. Frank Visser raadpleegde een kattendeskundige, en Giovanni was volgens deze expert een normale kat die gewoon graag hapjes nam uit andere beesten. Binnenblijven was niet goed voor deze buitenkat, dus rees er een duivels dilemma. Wat moest er gebeuren met Gio?

Volgens Frank Visser zijn loslopende katten niet verboden, maar mogen ze geen hinder veroorzaken. Volgens de rechter veroorzaakte Giovanni inderdaad overlast in de tuin van Gerda en Rob. ‘Het kan zo zijn dat Giovanni slechts zijn instinct volgt, maar Gerda en Rob hoeven dit juridisch gezien niet te accepteren.’ Deborah moest er volgens Visser dus voor zorgen dat de kat geen overlast meer veroorzaakte.

Exit Giovanni

Kortom: Giovanni werd uit huis geplaatst. Deborah moest binnen drie maanden een andere plek voor de kat vinden, anders volgde er een boete. Rob en Gerda mochten in die drie maanden de kat in elk geval niet vangen óf vermoorden. Omdat Frank Visser die kans toch wel groot achtte, stelde hij de boete voor zo’n ingreep op 500 euro.

In de nabespreking vertelde Deborah dat haar hart brak door de uitspraak, en zei ze dat ze Giovanni enorm zou missen. Gerda stelde dat ze haar kip óók enorm miste. Soms kent het recht geen winnaars!

Je ziet Mr. Frank Visser Doet Uitspraak elke donderdag op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.