Heerlijk nostalgisch: 80’s komedieklassieker ‘9 to 5’ krijgt remake

Veronica Superguide logo
Heerlijk nostalgisch: 80’s komedieklassieker ‘9 to 5’ krijgt remake

Heerlijk nostalgisch: 80’s komedieklassieker ‘9 to 5’ krijgt remake

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is één van de bekendste nummers ooit gemaakt en er is bijna niemand die de tekst níet kent van Dolly Parton's wereldhit ‘9 to 5’. Dolly oogstte zelfs zóveel succes met het lied, dat je bijna zou vergeten dat het nummer de soundtrack is van een gelijknamige film uit 1980, waarin Dolly samen met Jane Fonda en Lily Tomlin (die samen schitteren in de Netflix-serie Grace & Frankie) de hoofdrol speelde.

‘Alle acteurs willen meedoen’

Destijds was ook de film een groot succes en dus is het tijd voor een remake, vinden Dolly en haar collega's. De countryster onthult dat in een interview met ABC News. "Er is pas sinds kort sprake van dat het echt doorgaat. We zijn hard bezig met het script en alle andere acteurs uit het origineel zijn erg geïnteresseerd. Als het goed voelt, gaan we het doen", aldus de actrice en zangeres.

‘Begonnen aan het script’

Schrijfster en actrice Rashida Jones (The Social Network) is benaderd om, samen met schrijfster Patricia Resnick die verantwoordelijk is voor het oorspronkelijke script, het nieuwe scenario te schrijven. Hoewel filmstudio 20th Century Fox nog geen mededelingen wil doen over de remake, heeft Resnick vandaag toegegeven dat ze inderdaad bezig is met een script voor een nieuwe versie van 9 to 5.

Voorloper van 'Horrible Bosses'

De sprankelende comedy vertelt het verhaal van drie secretaresses die continu worden gedwarsboomd door hun bazen en daarom besluiten wraak te nemen op de machomannen. De vooruitstrevende voorloper van de succesfilm Horrible Bosses (2011), zou je kunnen zeggen. De komische verwikkelingen hebben echter een serieuze ondertoon, met name de kritiek op de rolpatronen tussen mannen en vrouwen. De drie actrices blijken komedianten van de bovenste plank en spelen hun rollen met verve. 

Ervaringsdeskundigen

De remake van de film zou wederom draaien om drie jonge vrouwen, maar ditmaal een trio dat tijdens het opzetten van hun eigen bedrijf Judy, Violet en Doralee om hulp vraagt. het is nog niet bekend wanneer de film mogelijk gereleased wordt.
Bekijk de trailer van het origineel in bovenstaande video.

Lees verder