Heel Holland Bakt-winnaar na winst: 'Gepiekt op het juiste moment'

Mercedes is de (toch wel verrassende) winnaar van de jubileumeditie van Heel Holland Bakt. De beste thuisbakker is niet meer te stoppen na haar overwinning. "Ik sta open voor alle kansen."
 

Door Emma de Wijer
Heel Holland Bakt

Mercedes liet Jan, Zineb en Amel achter zich in de bloedstollende finale van Heel Holland Bakt. Het spande erom, want de finaleweek liep ook voor de winnaar niet op rolletjes. Haar oven viel twee keer uit, ze maakte een afweegfoutje en de schroeven vlogen uit haar keukenmachine. "Er ging best veel mis en het waren allemaal dingen die ik niet had kunnen voorzien", zegt ze in een interview met ANP. "Des te trotser ben ik op het feit dat ik niet heb opgegeven en gewoon door ben gegaan. Je ziet wat er dan toch nog van kan komen."

Gepiekt op het juiste moment

Het gevoel van trots overheerst bij de beste thuisbakker. De concurrentie was sterk en de winst was geen uitgemaakte zaak, wist ze. "Dan weet je ook dat er kansen zijn. Ik denk dat ik altijd alle kansen in het leven aangrijp, dus ook deze. Ik ben zo trots dat ik hoge ogen heb gegooid met m'n baksel en uiteindelijk gepiekt heb op het juiste moment."

Spontane aanmelding

Van tevoren had Mercedes niet bedacht dat ze daadwerkelijk zou winnen. Ze gaf zich zelfs in een opwelling op voor het bakprogramma. "Ik had zoiets van: 'Weet je wat? Ik doe het gewoon. Laten we eens zien hoe ver ik kan komen'. En dat resulteerde gewoon in de eerste plek."

Leuk nieuws

Het bakprogramma heeft Mercedes bloed, zweet en tranen gekost maar daardoor weet ze ook hoe gelukkig bakken haar maakt. "Daarom ben ik niet meer te stoppen", zegt ze. We kunnen nog veel meer van de thuisbakker verwachten. "Ik sta open voor alle kansen en ja, ik ga dit niet meer uit handen geven. Ik denk dat er voor de zomer nog wel leuk nieuws naar buiten gaat komen om hopelijk ook andere mensen te inspireren met bakken."